• #TransformemCatalunya
  • Notícies
  • El president Aragonès defensa un model econòmic basat en "la prosperitat compartida, el progrés social i la sostenibilitat ambiental com a elements inseparables"
Inauguració IX Ship2B Impact Forum

El president Aragonès defensa un model econòmic basat en "la prosperitat compartida, el progrés social i la sostenibilitat ambiental com a elements inseparables"

event_note Nota de premsa

El president Aragonès defensa un model econòmic basat en "la prosperitat compartida, el progrés social i la sostenibilitat ambiental com a elements inseparables"


  1. El cap del Govern assegura que les empreses tindran cada cop més com a punt de partida aquesta contribució al bé comú per tal de ser competitives i tenir èxit
  2. Pere Aragonès ha inaugurat aquest matí, a Barcelona, la IX edició del Ship2B Impact Forum, una trobada europea de referència sobre l’economia d’impacte


Inauguració de la IX Ship2B Impact Forum
El president Aragonès durant la seva intervenció inaugural del Fòrum
{"name":"2022/11/30/11/18/fec7fe09-619c-49da-bf2b-88017032aea0.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":1269250}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí la IX edició del Ship2B Impact Forum, la trobada europea de referència sobre l’economia d’impacte. El cap de l’Executiu ha defensat aquest nou model econòmic basat en “la prosperitat compartida” i “capaç d’entrellaçar el progrés econòmic, el progrés social i la sostenibiilitat ambiental com a elements inseparables”. Per a Aragonès, “contribuir al bé comú i a la prosperitat compartida serà cada cop més el punt de partida, la motivació de moltes empreses, i no per una qüestió de filantropia, sinó que formarà part de la seva estratègia, que n’assegurarà la competitivitat i l’èxit”.

En el decurs de la seva intervenció davant uns 300 experts europeus que paticipen en el Forum, Pere Aragonès ha assegurat que “Catalunya i Barcelona ja estan a les primeres posicions dels ecosistemes europeus de start-ups i empreses innovadores i ara vol ser també un model internacional d’innovació d’impacte”, perquè “vol formar part de les solucions als reptes globals en matèria de canvi climàtic, sequera, alimentació, salut i justícia”, una solució que és també, ha dit, una oportunitat econòmica important.

Per al cap de l’Executiu, “les empreses amb un futur millor són les que tenen o tindran una major rendibilitat i un model de negoci que respongui als reptes socials i ambientals amb solucions sostenibles”. I allò que empeny a aquest nou paradigma són segons ha explicat el president, quatre forces: “el mercat”, amb persones més compromeses amb el consum responsable; “el talent”, que opta més sovint per projectes empresarials amb impacte positiu; “el finançament”, amb una clara tendència global a dirigir parts importants dels grans fons d’inversió cap a una inversió sostenible amb impacte, i “la legislació”, cada dia més clara i exigent a favor de la sostenibilitat. “No només no hi haurà lloc per a les males pràctiques, sinó que també serà obligatori mesurar i quantificar l’impacte no financer de les empreses”, ha declarat Pere Aragonès.

El president ha advocat també, durant la seva intervenció, per una “aliança” entre l’emprenedoria de les empreses, el compromís dels treballadors i la voluntat transformadora de les institucions, perquè “l’activitat econòmica tingui consciència i prengui un impacte positiu en tots els àmbits de la vida”.

La IX edició del Ship2B Forum Impact, que se celebra a l’auditori del World Trade Center, ha aplegat uns 300 experts econòmics i polítics europeus que durant tot el dia d’avui debaten sobre l’economia d’impacte. A l’acte inaugural d’aquest matí han assistit també, a més del president, el director general d’Innovació i Emprenedoria, Lluís Juncà, i la presidenta i la cofundadora de la Fundació Ship2B, Ainhoa Grandes i Clara Navarro, respectivament.


2  

Imatges

Fotografia intervenció inaugural

Fotografia intervenció inaugural 1269250

Fotografia amb els organitzadors de l'acte i el director d'Innovació i Emprenedoria

Fotografia amb els organitzadors de l'acte i el director d'Innovació i Emprenedoria 1225732