Federació catalana de bàsquet

El president Aragonès lloa la tasca de "cohesió social" del bàsquet català

event_note Nota de premsa

El president Aragonès lloa la tasca de "cohesió social" del bàsquet català

  1. El cap de l’Executiu ha intervingut en un acte a la Federació Catalana de Basquetbol, on també ha destacat ser “un referent en la feminització de l’esport”
El president Aragonès al centenari de la Federació Catalana de Basquetbol (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès al centenari de la Federació Catalana de Bàsquet (foto: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/01/20/19/44/2a03446e-1bf6-4b29-be1d-d03af7d1b888.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"43269"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest divendres a la tarda a l’acte de descoberta de la placa commemorativa del centenari del bàsquet català a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol a la ciutat de Barcelona. En el transcurs de l’acte, el president ha recordat que el bàsquet és un esport “fortament arrelat” al país que ha aportat “grans èxits”, amb “jugadors i jugadores de primeríssim nivell” i també a nivell formatiu amb els nens i joves del país.

El president també ha volgut lloar el bàsquet com “una eina de cohesió social” per als pobles i barris del país, sent un “un punt de trobada” que ajuda a “crear vincles dins la societat”. “Els clubs ajuden a construir un país compartit on tothom se senti inclòs”, ha apuntat el cap de l’Executiu.

El president Aragonès i el president de la Federació Catalana de Basquetbol descobreixen la placa commemorativa (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès i el president de la Federació Catalana de Bàsquet descobreixen la placa commemorativa (foto: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/01/20/19/18/064af114-2034-49a5-ae6a-deb2cbd4e1da.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"107263"}

El president Aragonès també ha destacat els valors que transmet la pràctica esportiva del bàsquet com el “treball en equip, l’esforç i la voluntat de superació, entendre que a vegades es guanya i a vegades es perd i sempre cal continuar treballant endavant” així com la seva tasca en el “foment de la salut comunitària”.

"El bàsquet és un referent de la feminització de l’esport”, ha dit el president Aragonès que ha reconegut que tot i que “queda camí per recórrer” el compromís del bàsquet en aquest sentit ha permès “a moltes nenes, noies, dones, ocupar espais que abans estaven patrimonialitzats per homes”.


A l’acte també hi ha assistit la secretària general d’Esports i de l’Activitat Física, Anna Caula.