• #TransformemCatalunya
  • Notícies
  • President Aragonès: "La decisió no és entre pressupost o pròrroga sinó entre respondre a les necessitats de la gent o aturar el país per càlculs partidistes"
El president Aragonès, durant la compareixença. Autor: Arnau Carbonell

President Aragonès: "La decisió no és entre pressupost o pròrroga sinó entre respondre a les necessitats de la gent o aturar el país per càlculs partidistes"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La decisió no és entre pressupost o pròrroga sinó entre respondre a les necessitats de la gent o aturar el país per càlculs partidistes"

  1. El cap de l’Executiu ha afirmat que el Govern “ha decidit acceptar la Ronda Nord que planteja el PSC, malgrat no ser la nostra opció, perquè és imprescindible que el país disposi de pressupostos”
  2. En una compareixença informativa, Pere Aragonès ha assegurat que “ja no hi ha cap escull per no aprovar el pressupost” i ha fet una crida a la responsabilitat de tothom

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest migdia que “avui la disjuntiva no és entre pressupost i pròrroga, entre disposar de més de 3.842 milions o renunciar-hi”, sinó que la decisió “és entre respondre a les necessitats de la gent o aturar el país per càlculs particulars o partidistes”. “Cal triar: o anem endavant o anem enrere; o avancem o ens aturem”, ha reblat.

El president Aragonès, durant la compareixença. Autor: Arnau Carbonell
El president Aragonès, durant la compareixença. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2023/01/26/15/39/2afd5827-340d-4d88-a277-70f9662fe540.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":71880}

En una compareixença informativa al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha explicat que el Govern “ha decidit acceptar la Ronda Nord en els termes que planteja el grup parlamentari socialista, malgrat no ser la nostra opció”, perquè “és imprescindible que el país disposi ja d’uns pressupostos”. El president ha remarcat que “amb aquesta decisió ja no hi ha cap escull, ni cap excusa, per no aprovar el pressupost de la Generalitat de Catalunya per l’any2023”.

En aquest sentit, Pere Aragonès ha fet notar que “el projecte de construcció de la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell tal i com està plantejat no forma part del meu model de país ni el que el Govern de la Generalitat vol impulsar”. I ha afegit que “tampoc és el que el país necessita, però assumim que cal arribar a acords i que cal cedir des de totes les posicions si hi ha un bé superior i aquest són els recursos que la ciutadania necessita”.

El president ha fet una crida a la responsabilitat, assenyalant que “ara és el moment que tothom estigui a l’alçada, que tothom sigui realista i clar i prioritzi les necessitats de la ciutadania”. I ha subratllat que assumeix “la contradicció, el cost i el desgast polític personal que suposa haver de prendre decisions per fer avançar el país”. “Aquest és el preu de servir la ciutadania en un país amb posicions diverses, és el preu de la centralitat i el lideratge envers la comoditat de quedar-se al marge de les decisions que s’han de prendre per beneficiar la ciutadania; però ara mateix, aquesta decisió és l’únic equilibri possible per sortir del bloqueig i continuar avançant”, ha reblat.