El president ha lliurat les Medalles d'Honor de Foment del Treball (Fotografies: Rubén Moreno)

President Aragonès: "L'aposta per la indústria, el talent i col·laboració fa que Catalunya sigui una plaça estratègica pels reptes de futur"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'aposta per la indústria, el talent i col·laboració fa que Catalunya sigui una plaça estratègica pels reptes de futur"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte del Dia de l’Empresa de Foment del Treball, on ha celebrat que el Mobile World Congress es quedi a Barcelona “com a mínim” fins al 2030
  • Ha lliurat les Medalles d’Honor a l’empresari de l’any i a la trajectòria empresarial, a Enrique Lacalle i a Grifols
  • En l’acte, que clou la celebració del 250è aniversari de la patronal, també s’ha fet entrega dels XV Premis Carles Ferrer Salat
El president ha lliurat les Medalles d'Honor de Foment del Treball (Fotografies: Rubén Moreno)
El president ha lliurat les Medalles d'Honor de Foment del Treball (Fotografies: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest migdia l’acte de lliurament de les Medalles d'Honor de Foment del Treball i dels XV Premis Carles Ferrer Salat, on ha posat en valor que “les capacitats d’apostar per la indústria, el talent i la col·laboració entre el sector públic i privat fa que avui Catalunya i Barcelona sigui una plaça estratègica pels reptes de futur”. El cap de l’Executiu ha destacat l’inconformisme, el compromís i l’orgull de les empreses catalanes “que davant de les dificultats han demostrat el seu compromís per contribuir que Catalunya segueixi sent una terra d’oportunitats”.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern també ha celebrat l’anunci que s’ha produït aquest  matí per part de la GSMA confirmant que el Mobile World Congress tindrà lloc a Barcelona “com a mínim” fins al 2030. En aquest sentit, Aragonès ha ressaltat el treball conjunt de totes les administracions amb la ciutat i el país, i ha agraït el compromís de Fira de Barcelona, i al seu president, Pau Relat, la feina feta “que han fet possible que el Mobile es pugui continuar celebrant a Barcelona i que contribueix, sens dubte, a deixar llegat” de noves empreses que es creen.

El president també ha volgut deixar clar que “Catalunya té voluntat de generar prosperitat” i ha reiterat que el PIB industrial de Catalunya ha de passar del 19% al 25% al 2030, “essent resilients”, per tal de superar les properes crisis cícliques. També s’ha referit a la context inflacionari actual, “que obliga a l’acord i a l’entesa”. En aquest sentit, ha remarcat que des del Govern es facilitaran grans acords socials per fer front als reptes d’aquesta tempesta perfecta, que travessarem i la superarem i ho farem gràcies a l'acord i al compromís de les administracions i en l'aposta pels elements estructurals que fan de l'economia catalana una economia líder del sud d'Europa", ha reblat.

El president Aragonès ha estat l’encarregat de lliurar les Medalles d’Honor a l’empresari de l’any als consellers delegats de Grífols, Víctor Grifols Deu i Raimon Grifols Roura, en el dia de l’Empresa de Foment del Treball, així com també ha fet entrega de la Medalla d’Honor a la trajectòria empresarial al president de l’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle. A l’acte també hi ha participat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

2  

Imatges

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'acte del Dia de l'Empresa de Foment del Treball

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'acte del Dia de l'Empresa de Foment del Treball 64

El president ha assistit al lliurament que s'ha celebrat a les Drassanes Reials

El president ha assistit al lliurament que s'ha celebrat a les Drassanes Reials 183

undefined
undefined
undefined
undefined