El president Aragonès durant la seva intervenció als premis de Pimec.

President Aragonès: "Les empreses de Catalunya teniu tot el potencial de liderar el creixement econòmic per mèrits propis"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Les empreses de Catalunya teniu tot el potencial de liderar el creixement econòmic per mèrits propis"

  • El cap de l’Executiu ha assistit aquest vespre a la 35a edició dels Premis Pimes organitzats per Pimec
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció als premis Pimes.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció als premis Pimes.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assistit aquest vespre a la 32a edició dels premis Pimes organitzats per Pimec al Camp Nou. El president Aragonès ha celebrat poder tornar a assistir als premis després de dos anys de pandèmia, uns guardons que congreguen “el batec econòmic de Catalunya”. El president ha recordat “el potencial extraordinari” de les petites i mitjanes empreses i ha reivindicat els “valors compartits” com el seu “inconformisme” o el “compromís amb els reptes a nivell social, mediambiental o en termes d’igualtat”.

El president Aragonès ha enumerat l’electrificació de la mobilitat, l’hidrogen verd o el xip europeu com alguns dels “projectes transformadors” per al país i als quals el Govern donarà suport. També ha destacat la voluntat que el pes de la indústria a Catalunya l’any 2030 arribi al 25%, per sobre del 19,8% actual.

El president ha assegurat que en moments com l’actual “és imprescindible la concertació i el diàleg social: quan som capaços d’alienar la voluntat emprenedora de l’empresariat català, el talent dels treballadors i treballadores i la visió transformadora de les administracions públiques, el nostre país és imparable”. També ha apostat per establir mecanismes que serveixin per garantir les inversions de l’Estat i “resoldre” el “problema estructural” que suposa "l'infranfinançament" i la "inexecució crònica".

El president Aragonès ha recordat el compromís del Govern a l’hora de reforçar el paper de Catalunya com a terra d’oportunitats. “Les empreses de Catalunya teniu tot el potencial de liderar el creixement econòmic, la creació d’ocupació, les inversions i les exportacions per mèrits propis”, ha conclòs.

En el transcurs de la seva intervenció, el president Aragonès també ha fet referència a la situació viscuda a Melilla el passat cap de setmana. “Els fets ocorreguts a la frontera espanyola ens consternen. No estem parlant de geopolítica, ni de la complexitat del context econòmic, estem parlant de vides humanes. És imprescindible que es portin a termes les investigacions que siguin necessàries”, ha demanat.

2  

Imatges

El president Aragonès als premis de Pimec.

El president Aragonès als premis de Pimec. 103

Autoritats als premis Pimes organitzats per Pimec al Camp Nou.

Autoritats als premis Pimes organitzats per Pimec al Camp Nou. 211

undefined
undefined
undefined
undefined