Dia de l'Orgull

President Aragonès: "El que defensem avui és que cadascú pugui ser com és i que la societat ho reconegui amb tots els drets"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El que defensem avui és que cadascú pugui ser com és i que la societat ho reconegui amb tots els drets"

  • El cap de l’Executiu i la consellera d’Igualtat i Feminismes han ofert una recepció a Palau als representants de les entitats del col·lectiu LGBTI+, amb motiu del Dia de l’Orgull
  • Verge ha defensat que avui “també és un dia de reivindicació per a l’alliberament LGBTI+, i ho continuarà sent fins que no s’eradiquin les múltiples desigualtats, discriminacions i violències”.
El president i la consellera durant la recepció amb motiu del Dia de l'Orgull. Autor: Jordi Bedmar
El president i la consellera durant la recepció amb motiu del Dia de l'Orgull. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest matí, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+, la necessitat que tothom “pugui ser com és i que la societat ho reconegui amb tots els drets”.

Amb aquest missatge el cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha rebut al Palau de la Generalitat els representants de les entitats del col·lectiu LGBTI+ per commemorar el Dia de l’Orgull.

Aragonès ha insistit que la responsabilitat del Govern amb el col·lectiu “no es limita a un sol dia, sinó a cada dia”, de la mateixa manera que les polítiques LGBTI+ i feministes “no es limiten a un sol departament, sinó al conjunt del Govern”. I ha recordat que la creació del Departament d’Igualtat i Feminismes respon a la necessitat de fer aquestes polítiques tranversals, perquè “la lluita és cada dia i a tot arreu”. “Ho és davant de la desigualtat econòmica, de la discriminació de les persones racialitzades, davant de les situacions d’irregularitat administrativa o de les discriminacions per edat, origen o per expressions culturals. No es tracta d’entrar a competir entre discriminacions, sinó que es tracta de vèncer i superar totes aquestes discriminacions alhora”, ha subratllat.

I guanyar aquesta batalla, ha dit, “només serà possible amb aquesta aliança a favor dels drets i les llibertats individuals i col·lectives, entre institucions i moviments d’empoderament popular i ciutadà”.

Per la seva part, la consellera Verge ha reivindicat que “avui és el dia de l’Orgull i és el dia per visibilitzar les diferents orientacions sexuals i identitats de gènere amb tot l’orgull”,  perquè “tenim dret a ser qui som, sense que ningú ens qüestioni”. Alhora, la consellera ha defensat que avui “també és un dia de reivindicació per a l’alliberament LGBTI+, i ho continuarà sent fins que no s’eradiquin les múltiples desigualtats, discriminacions i violències”.

Verge ha reconegut la gran aportació del teixit associatiu LGBTI+ del nostre país, “que ha fet avançar les polítiques LGBTI en el conjunt d’institucions”. “La lluita pels drets LGBTI+ ha de ser de tothom, perquè és una lluita pels drets humans que ens interpel·la a totes en tots els àmbits de la vida”, ha conclòs la consellera d’Igualtat i Feminismes.

4  

Imatges

Desplegament de la bandera LGBTI+ a la façana del Palau

Desplegament de la bandera LGBTI+ a la façana del Palau 3401

Parlament de la consellera Verge

Parlament de la consellera Verge 2161

Parlament de Maria Giralt

Parlament de Maria Giralt 1758

Parlament del president

Parlament del president 1528

undefined
undefined
undefined
undefined