El president intervé en l'acte d'inauguració.

President Aragonès: "Sentim-nos orgullosos del llegat de l'oli i l'agricultura, posem-lo en valor i garantim-ne tot el futur"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Sentim-nos orgullosos del llegat de l'oli i l'agricultura, posem-lo en valor i garantim-ne tot el futur"

  1. El cap de l’Executiu ha inaugurat a les Borges Blanques la 60a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues


El president intervé en l'acte d'inauguració. Autor: Rubén Moreno
El president intervé en l'acte d'inauguració. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/01/20/15/56/fcf2862e-4c29-4524-92b7-9a28dcde881f.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":2681443}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí a les Borges Blanques la 60a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, on ha reivindicat “la importància del sector” a Catalunya, amb més de 350 empreses que donen feina a 1.500 treballadors i facturen més de 860 milions d’euros l’any, això com “l’aposta continua per l’excel·lència”.

“Rebem el llegat d’un paisatge modelat pel cultiu de l’olivera que, juntament amb la vinya i els cereals, és la base de l’alimentació mediterrània. Sentim-nos orgullosos d’aquest llegat que hem rebut, posem-lo en valor i garantim-ne tot el futur”, ha remarcat el cap de l’Executiu.

Aragonès ha destacat que l’oli que s’elabora a Catalunya “és un producteapreciat arreu” i del qual “n’hem de treure pit”, i ha assegurat que “les dificultats no ens han de fer menystenir cap dels actius que tenim al país, tampoc l’agricultura i l’alimentació”.

Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha subratllat que el Govern està “al costat” del sector i que seguirà treballant amb totes les eines que tingui a l’abast “per garantir la rendibilitat i la continuïtat de les explotacions” i la continua millora de la qualitat del producte. “El que hi ha dins una ampolla d’oli és l’esforç de moltíssimes generacions, és la capacitat de treballar col·lectivament, unint esforços per tirar endavant i per fer cada vegada un producte millor. És una cultura i una manera d’entendre el món que hem de defensar”, ha afegit. I ha recordat com a mostra d’aquest compromís iniciatives com la Llei d’Espais Agraris o les mesures de suport al sector agrícola davant d’inclemències climàtiques molt dures.

Després de la inauguració institucional, el president ha visitat els diferents estands ubicats a la mostra i també ha entregat el Premi Cultura de l’Oli a l’Escola Agrària de les Borges Blanques. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, han acompanyat el president.

3  

Imatges

El president intervé en l'acte d'inauguració.

El president intervé en l'acte d'inauguració. 2681443

El cap de l'Executiu durant la inauguració a les Borges Blanques la 60a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

El cap de l'Executiu durant la inauguració a les Borges Blanques la 60a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues. 3440558

El president Aragonès ha visitat diferents estands de la Fira.

El president Aragonès ha visitat diferents estands de la Fira. 2853298

undefined
undefined
undefined
undefined