El president, amb l'alcalde de Puigcerdà, en un moment de l'acte d'inauguració (Autor: Jordi Bedmar)
El president, amb l'alcalde de Puigcerdà, en un moment de l'acte d'inauguració (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest migdia a Puigcerdà que “podem dir orgullosament que podem confiar en aquest país, en les seves institucions, en els seus representants i en la seva gent, que ens hem conjurat, cadascú des de la seva responsabilitat, per estar en ple funcionament per aportar solucions als nostres conciutadans. Tot allò que fem ho fem per les persones”.
 
El cap de l’Executiu ha contraposat el que passa a Catalunya amb el que passa a l’Estat, assenyalant que “hi ha governs que funcionen” i s’ha referit no només a la Generalitat, sinó també als ajuntaments, els consells comarcals i “tot l’entrament institucional i ciutadà que en el seu conjunt està en ple funcionament”. “No pot haver-hi res més d’apassionant que dedicar-nos a aconseguir això i, si no ho podem aconseguir amb les eines que ens han vingut donades, ens les farem per poder-ho garantir encara més bé”, ha reblat.
 
Carles Puigdemont ha dit, en aquesta mateixa línia, que “el projecte de país que estem fent el fem per la gent d’avui, però, sobretot, per la gent de demà, per deixar a les generacions futures un país amb millors condicions”. I ha afegit que la gent “ha de trobar en aquest projecte col·lectiu una equitat, un equilibri i una igualtat d’oportunitats en drets basics i fonamentals”, com la salut, l’educació, l’habitatge o la mobilitat.
 
El president ha fet aquestes declaracions en l’acte inaugural de la primera fase del pàrquing municipal de Puigcerdà, ubicat sota el Museu Cerdà. Aquest equipament ha suposat la creació de 210 places d’aparcament noves, amb una inversió d’1.120.000 euros. El cap del Govern ha posat en valor la “imaginació i la inventiva” que ha permès que d’un solar on hi cabien poc més de 20 vehicles, ara hi càpiguen més de 200, després d’aquesta inversió. Ha afegit, adreçant-se als membres del consistori, que aquest és “un bon exemple de com amb un espai aparentment reduït, amb grans dificultats, heu estat capaços de trobar solucions enginyoses per generar un efecte multiplicador que busca un benefici”.
 
En aquesta mateixa línia, el president ha posat en valor que aquest nou equipament tindrà “un benefici directe per a la gent, que trobarà aparcament, però indirecte per a tothom, pel que representarà de millora de l’activitat econòmica, o de millors condicions laborals”.
 
Prèviament a aquest acte, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de la ciutat, on ha estat rebut per l’alcalde, Albert Piñeira, i la resta de regidors, i ha fet també un breu recorregut pels carrers de Puigcerdà. Ha acompanyat al president, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.
A Puigcerdà, el cap de l’Executiu ha mantingut també una reunió amb el Consell d’alcaldes de La Cerdanya, encapçalat pel president del Consell comarcal i alcalde d’Alp, Ramon Moliner.