El president durant el seu parlament. Autor: Rubén Moreno
El president durant el seu parlament. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat avui que “donar sang és un acte de justícia” i que “si no hi ha actes de generositat tan desinteressada com aquest no s’entén la construcció d’una societat convivencial, cohesionada, que progressa i s’estima”.
 
Davant els més de sis-cents assistents al dinar amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, el cap de l’Executiu els adreçat un missatge per agrair-los “l’extraordinari esforç que amb les donacions ens fa sentir orgullós al conjunt del país”, traslladar-los el seu sentiment d’”orgull” i encoratjar-los a “continuar contribuint a què Catalunya, també en l’àmbit de la donació de sang, sigui un país de referència i excel·lència”.
 
Durant l’acte, el president ha reconegut que no és suficient donar sang en moments de catàstrofes o emergència i, per això, els ha exhortat a “encomanar aquests hàbits de voluntariat i solidaritat”, especialment entre els més joves, perquè “la participació coral en la cohesió de la societat” és  un element “absolutament indispensable per fer un país nou”.
 
“Els països no s’acaben ni s’aconsegueixen fer amb els textos legals, que són molt importants, sinó que sobretot els països són i poden ser si les persones amb cadascuna de les nostres actituds individuals ens comprometem a la nostra petita vàlua d’aquesta cadena de construcció d’un país, que és la solidaritat entre els persones”, ha reblat.
 
El president ha assegurat també que “la donació, de fet, és la culminació, però abans hi ha una cadena de solidaritat”  i n’ha destacat especialment la manera de fer-ho “desinteressadament, a cegues, que és com ha de ser”.
 
L’acte, al qual també hi ha assistit el conseller de Salut, Antoni Comin, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha servit per distingir una quarantena de persones i institucions que durant el 2015 van destacar per la seva tasca en favor  de la donació altruista.
 
També hi ha estat present l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé, i el president de la Federació Catalana de donants de sang, Marc Ibars, entre d’altres personalitats.
 
L'Organització Mundial de la Salut celebra aquesta jornada d’avui el Dia Mundial del Donant de Sang, que enguany té per lema “La sang ens connecta a tots” per homenatjar la donació altruista. L’any passat prop de 200.00 persones van donar sang a Catalunya.
 

2  

Imatges

Dia Mundial del Donant de Sang (1)

Dia Mundial del Donant de Sang (1)

Dia Mundial del Donant de Sang (2)

Dia Mundial del Donant de Sang (2) 416