El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena
El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena
 
  • El cap del Govern ha assegurat que "no es pot fer política des de les institucions de Catalunya sense una insubornable vocació de llibertat”
  • Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident i diversos membres del Govern, ha fet, aquest matí, l’ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià
 
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat, aquest matí que el país “és deutor de les idees i actituds de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat”.
 
Per això, com “a successors” ha apel·lat a la necessitat de “posar al dia” aquestes actituds “no només amb els llenguatges i les prioritats d'avui, sinó pensant en les generacions que han de venir i que han de poder créixer amb una Catalunya que sigui conseqüència del coratge, de l'esperança i de la llibertat”.
 
Des del cementiri de Montjuïc, on ha fet la tradicional ofrena floral davant la tomba on reposen les despulles de Francesc Macià, en el 83è aniversari de la seva mort, ha subratllat el “gran coratge” que sempre va tenir el qui fou president de la Generalitat i que “va posar al davant de qualsevol altre interès, la coherència personal i la fortalesa interior, per aconseguir els objectius vitals i col·lectius”.  
 
Pel president Puigdemont, “a conseqüència d’aquest coratge”, ha apuntat, va saber “encomanar esperança al poble de Catalunya en uns  moments de transició entre un passat fosc de negació, d’aniquilació, de supressió de les institucions seculars de la nació catalana”, mentre  va posar també les bases del tercer concepte que ha explicat que el definia “la llibertat” .
 
Així, doncs, “coratge, esperança i llibertat” que sempre va perseguir i imprimir una manera de fer política “de la qual avui tots també som deutors”, ha dit.  Perquè "no es pot fer política des de les institucions de Catalunya sense una insubornable vocació de llibertat”.
 
Finalment, el president ha tancat la seva intervenció recordant que la figura del president Macià va associada també a una altra idea: la república catalana”.
 
Carles Puigdemont, ha encapçalat l'ofrena floral del Govern a la tomba del president Francesc Macià, amb motiu del 83è aniversari de la mort de qui fou president de Catalunya, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Finances, Oriol Junqueras; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i els consellers de Territori i Sostenibilitat o de Justícia, Josep Rull i Carles Mundó, respectivament.
 

2  

Imatges

El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena

El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena 2100

El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena 2

El president Puigdemont, el vicepresident i diversos consellers durant l'ofrena 2 2888