El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, han acordat la composició de la delegació catalana a la mesa de negociació amb el govern espanyol per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

La representació catalana hauria d'estar integrada pel president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, el pres polític Jordi Sànchez i la secretària general d’ERC, Marta Rovira. Aquestes són les quatre persones que el Govern de la Generalitat vol al capdavant de la negociació. Com que la seva situació és de presó i exili com a conseqüència de la repressió política i això impedeix un funcionament normal de negociació, el Govern ha creat una delegació encapçalada pel president Quim Torra, amb el vicepresident Pere Aragonès, els consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch, les diputades Elsa Artadi i Marta Vilalta, el diputat Josep Maria Jové, i l’excap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius.

El president Torra i el vicepresident Aragonès formaran part de la delegació, però tan sols acudiran a les reunions d’obertura i en aquelles on calgui segellar acords concrets amb la part espanyola, si fos el cas. Els altres sis representants assistiran a totes les reunions i seran la delegació permanent que retrà comptes al president i al vicepresident.

Demà el Consell Executiu aprovarà un acord de Govern que nomenarà els membres que formaran part de la delegació de la Generalitat de Catalunya a la mesa de negociació.

 

 

 

 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat del Govern

Comunicat del Govern
PDF | 84