El president Torra durant la trobada amb les juntes de directores i directors de secundària (foto: Rubén Moreno)
El president Torra durant la trobada amb les juntes de directores i directors de secundària (foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit telemàticament amb la junta central de directores i directors de Secundària per tractar l'inici del curs escolar.

Durant la trobada, el president ha explicat que “entre el 15 de setembre i el 15 de novembre es farà mig milió de testos als centres educatius catalans. Això vol dir que durant l’any farem milions de testos a la societat a través de les escoles, cosa que ens ajudarà a controlar millor la pandèmia”.

El president Torra ha posat també l’accent en la necessitat d’assegurar permisos retribuïts als pares i les mares per garantir les quarantenes per part del govern espanyol. “És bàsic i esperem que el govern espanyol ho resolgui urgentment aquesta setmana”, ha afirmat tot afegint que “cal donar tranquil·litat als pares i mares per poder fer correctament les quarantenes”.

El president Torra ha agraït la tasca dels responsables dels centres de secundària i ha expressat confiança en el sistema escolar de Catalunya. El cap de l’Executiu ha recordat que el Govern ha centrat els esforços dels darrers mesos en la tornada a l’escola per tal que alumnes, pares i mares i docents “afrontin el curs amb seguretat”.

A la trobada també hi ha participat el conseller d'Educació, Josep Bargalló; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.