El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, han comparegut aquest matí al Parlament per donar compte de les últimes mesures adoptades per fer front a la Covid-19. Durant la seva intervenció, el vicepresident ha alertat de l’evolució “preocupant” de la pandèmia en els darrers dies, en línia amb l’elevat creixement dels contagis registrat a tot Europa amb l’arribada de l’hivern. I ha avançat que les darreres projeccions indiquen que “vindran setmanes molt complicades” a nivell sanitari i assistencial, per la qual cosa “cal fer de nou tots els esforços possibles per tornar a frenar la corba i evitar el col·lapse del sistema de salut”. “Ho hem fet altres vegades i ho tornarem a fer”, ha remarcat.

Pere Aragonès ha recordat que “la prioritat del Govern és fer front a la pandèmia i donar suport als sectors econòmics i socials mes afectats”, i ha insistit que “treballarem per trobar, en cada moment, el punt d’equilibri entre les necessitats sanitàries, econòmiques i socials i el benestar emocional”. Aragonès també ha apuntat que, malgrat la gravetat de la situació, la campanya de vacunació iniciada fa unes setmanes suposa “una esperança” que “ens ha d’anar acostant a la immunitat de grup que ens permetrà recuperar la normalitat a Catalunya”. El vicepresident ha explicat que la campanya a Catalunya “ha agafat embranzida”, amb un total de 91.300 persones vacunades a dia d’ahir, i ha remarcat que “el Govern treballarà perquè aquesta arribi a tothom”. En aquest sentit, ha fet una crida a la ciutadania perquè es vacuni, “ja que ens protegeix, protegeix les persones que més estimem, ens ajuda a frenar la pandèmia i ens ha de permetre recuperar la normalitat i començar la reconstrucció econòmica i social del país”.

En relació amb l’impacte econòmic de la pandèmia, el vicepresident ha assegurat també que el Govern està doblant esforços per evitar que cap empresa hagi de cessar la seva activitat. “Cal fer l’esforç ara per arribar amb les millors condicions a l’etapa de represa”, ha afirmat. I després de recordar els 867 milions d’euros d’ajudes directes a les empreses i als actors socials, Aragonès ha anunciat que l’Executiu català està treballant, de la mà amb els agents socioeconòmics, en un “ambiciós” sistema d’ajudes de caràcter trimestral que “haurà d’anar molt més enllà del que s’ha fet el darrer any i que ha de servir d’injecció directa d’ajudes més permanents als sectors afectats”.

2  

Imatges

Foto del vicepresident Aragonès (Rubén Moreno)

Foto del vicepresident Aragonès (Rubén Moreno) 146

Foto de la consellera Budó (Rubén Moreno)

Foto de la consellera Budó (Rubén Moreno) 140