El president de la Generalitat durant la seva intervenció
El president de la Generalitat durant la seva intervenció (foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest vespre que "aquest any hem vist com s’han aconseguit reptes que pensaven que serien impossibles” durant la celebració de la Diada dels Enginyers 2021. El cap de l’Executiu ha aprofitat la seva presència en aquest acte per agrair la tasca d’aquest col·lectiu durant la pandèmia perquè “vau posar el vostre talent, la vostra imaginació, el vostre enginy, la vostra capacitat d’inventiva a fer front a la Covid-19”.

Durant la seva intervenció el president Aragonès ha insistit en la necessitat d’”impulsar la transformació social, feminista, verda i democràtica que el país necessita” i ha reivindicat la importància dels fons Next Generation perquè “suposen una gran oportunitat en l’àmbit econòmic i en l’enginyeria”. “Davant la caiguda del PIB més gran des de la Guerra Civil, hi ha hagut l’esforç més gran de les administracions per reconstruir el nostre país”, ha afegit tot precisant que aquesta reconstrucció ha de passar per la reforma de la indústria que “ha de ser verda, transformador i generadora de llocs de treball”.

En aquest sentit, el president Aragonès ha estès la mà als enginyers de Catalunya perquè “volem comptar amb tot el talent i volem comptar amb tots vosaltres des del govern de Catalunya perquè al final l’objectiu és que Catalunya sigui un país més just, lliure, amb igualtat d’oportunitats i compromès amb el canvi climàtic”. “Teniu les institucions de Catalunya a la vostra disposició, no només per la defensa dels vostres interessos professionals, si no també per la millora del país”, ha sentenciat.

L'edició d'aquest any de la Diada dels Enginyers porta per títol Diada amb Propòsit i el Premi Enginyeria amb Propòsit ha recaigut en el Servei Català de la Salut, guardó que ha recollit la seva directora general, Gemma Craywinckel. 

 

2  

Imatges

El president Aragonès durant la seva intervenció

El president Aragonès durant la seva intervenció 3072

La directora del Catsalut rep el Premi Enginyeria amb Propòsit

La directora del Catsalut rep el Premi Enginyeria amb Propòsit 5088