El president Argaonès durant la seva visita al International Mobility Congress (Foto: Rubén Moreno)
El president Argaonès durant la seva visita al International Mobility Congress (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat avui que “la lluita contra el canvi climàtic passa també per la transformació del nostre model de mobilitat”, durant la clausura del congrés International Mobility Congress, que s’ha celebrat a Sitges (El Garraf) els dies 21 i 22 de setembre. El cap de l’Executiu ha recordat que més del 30% de les emissions de CO2 estan relacionades amb el món del transport i ha afirmat que “mobilitat sostenible és sinònim de mobilitat responsable i respectuosa amb el medi ambient”.

Durant la seva intervenció, el president ha aprofitat per subratllar que el Govern ha posat en marxa aquesta setmana una línia d’ajudes per valor de 65 milions d’euros dirigides a la mobilitat sostenible. En concret, 35 milions d’euros per a la instal·lació de punts de recarregar i 30 milions per a l’adquisició de vehicles elèctrics. En paraules del president Aragonès, “és una primera avançada dels fons Next Generation que ens han de permetre fer un salt endavant”.

Un “salt endavant” que serà possible si s’aconsegueix “una gran aliança col·lectiva entre les administracions públiques, entre el teixit productiu  i entre tot l’àmbit tecnològic”. Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, la voluntat del Govern a nivell de mobilitat “no és només fer de Catalunya un país que desenvolupa i porta a terme canvis sinó que també els pensi”.

El cap de l’Executiu ha apostat també pel transport públic com a eina fonamental per impulsar la mobilitat sostenible perquè, segons ha precisat, “treballar per garantir una xarxa extensa de transport públic que arribi arreu del país és treballar per la Catalunya sencera”. També ha posat de relleu el paper del transport públic per “garantir la igualtat d’oportunitats de les catalanes i els catalans independentment del territori on visquin”