El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Alsina, durant la reunió amb el president Puigdemont. Autor: Jordi Bedmar
El president Aragonès, el vicepresident Puigneró i la consellera Alsina, durant la reunió amb el president Puigdemont. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquesta tarda amb el president Carles Puigdemont, a qui ha expressat el suport del Govern després de la seva detenció a l’aeroport de l’Alguer. Pere Aragonès ha afirmat que “ens felicitem per la seva situació de llibertat”, però ha recordat que “la seva llibertat i la de la resta d’exiliats només serà completa quan es retirin totes les causes”. Per això,  ha insistit a “exigir la retirada de totes les ordres de detenció, tal com ha demanat l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions a l’Alguer, on ha viatjat acompanyat del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per fer costat al president Carles Puigdemont, amb qui s’ha reunit a l’Oficina de la Generalitat a aquesta ciutat sarda. A la trobada també han assistit la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi.

Després de denunciar que “la repressió contra el moviment independentista continua”, Pere Aragonès ha posat de relleu que davant d’aquesta situació “és més necessària que mai una amnistia i respectar el dret del poble català a decidir el seu futur mitjançant un referèndum d’independència”.

Durant la seva intervenció, el president també ha expressat el seu agraïment a la ciutat de l’Alguer i al poble de Sardenya per “la seva hospitalitat i solidaritat amb la causa catalana” i els ha mostrat el compromís del Govern que “quan ells ho necessitin també hi serem”.

3  

Imatges

Pere Aragonès i Carles Puigdemont

Pere Aragonès i Carles Puigdemont 1688

Reunió

Reunió 2327

Declaracions als mitjans

Declaracions als mitjans 3262