1. En la celebració dels Premis Vanguardia, durant la seva intervenció, el cap de l'Executiu, ha declarat que “Catalunya ha tornat amb la voluntat, el desig i el deure d’assumir la seva responsabilitat per aconseguir un món més pròsper i més just”
cc
El president Illa en la segona gal·la dels Premis Vanguardia | Fotografia: Jordi Bedmar
{"name":"2024/09/30/21/04/0e2ca75a-a894-4234-b11b-12259582383f.jpg","author":"cc","type":"0","location":"0","weight":114177}

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha intervingut en la segona gal·la dels Premis Vanguardia assegurant que “les societats democràtiques necessitem protegir el bon periodisme: rigorós, veraç i independent”. En aquesta línia, ha remarcat que “el periodisme basat en fets, arguments i coneixements, torna a ser més necessari que mai davant l’onada de falsedats, manipulacions i mentides a què ens enfrontem cada dia”.

El cap del Govern ha aprofitat la seva intervenció per declarar que “Catalunya ha tornat amb la voluntat, el desig i el deure d’assumir la seva responsabilitat per aconseguir un món més pròsper i més just”. “Un món fonamentat en els valors més humans de progrés i convivència”, ha reafirmat.

cc
El president Illa durant la seva intervenció en la segona gal·la dels Premis Vanguardia | Fotografia: Jordi Bedmar
{"name":"2024/09/30/21/04/1da429f0-d95c-48d1-9ecb-4a243148187a.jpg","author":"cc","type":"0","location":"0","weight":89350}

Illa també ha volgut rememorar a María Luz Morales, primera dona que va dirigir un diari nacional, La Vanguardia, a Espanya el 1936 assegurant que “va ser una dona pionera, va reivindicar la igualtat en un món, el periodístic, dominat pels homes”. “Reivindicava el periodisme independent i lliure de lligams o traves polítiques”, ha dit.

El cap de l’Executiu ha volgut referenciar les categories dels premis que s’han lliurat avui al Palau de Congressos de Catalunya afirmant que “responen als reptes ineludibles que tenim al davant si volem garantir que Europa segueixi sent l’espai compartit de progrés, drets, valors i benestar”.

Per part del Govern, també hi han estat presents el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, i el conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch.

2  

Imatges

El president Illa durant la seva intervenció en la segona gal·la dels Premis Vanguardia

El president Illa durant la seva intervenció en la segona gal·la dels Premis Vanguardia 107024

El president Illa durant la segona gal·la dels Premis Vanguardia

El president Illa durant la segona gal·la dels Premis Vanguardia 86573