1. Durant la inauguració de la VIII Jornada de la Xarxa de Salut Mental, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, el cap de l’Executiu ha anunciat que el Pacte s’aprovarà abans de final d’any
  2. Ha assenyalat que estarà format per tres àmbits: “un model d’atenció basat en els drets de les persones, la recerca al servei de l’equitat i el benestar i l’acció en xarxa”


El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest matí que el Govern té previst aprovar abans de final d’any el Pacte Nacional de Salut Mental que, ha dit, “és la primera estratègia que es fa a Europa que inclou a tots els departaments, entitats, municipis i societat civil en l’abordatge de la salut mental”.

El president, durant la visita al Centre de Recerca i Innovació en Salut Emocional (fotografia: Rubén Moreno)
El president, durant la visita al Centre de Recerca i Innovació en Salut Emocional (fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/10/10/12/27/4814c825-6d56-40c0-b5f7-dbece0dff0c8.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":163763}

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la inauguració de la VIII Jornada de la Xarxa de Salut Mental, organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que enguany té com a lema Entorns canviants, societats vulnerables. La jornada ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Durant la seva intervenció en l’acte, Salvador Illa ha afirmat que el Pacte Nacional de Salut Mental estarà format per tres àmbits: “un model d’atenció basat en els drets de les persones, la recerca al servei de l’equitat i el benestar i l’acció en xarxa”. “És imperatiu que implementem el marc legal i social que en garanteixi la inclusió, l’equitat, l’atenció personalitzada perquè visquin una vida plena”, ha reblat.

El president s’ha referit a la commemoració del Dia Mundial de Salut Mental i ha posat en relleu la importància de celebrar aquest dia perquè “així contribuïm a donar visibilitat i en fem prendre consciència al conjunt de la societat”. “El veritable repte que compartim és mantenir el compromís amb les persones que pateixen una malaltia mental els 365 dies de l’any”, ha conclòs.

Després de la inauguració de la jornada, el cap del Govern ha visitat el Centre de Recerca i Innovació en Salut Emocional, un nou equipament de 3.000 metres quadrats, dedicat a la recerca i la innovació en aquest àmbit; actualment, acull més de 200 professionals que lideren 160 projectes orientats a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals.