1. El cap de l’Executiu català ha participat en l’obertura del Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació
  2. Ha destacat que el Govern ha aprovat el Consell Assessor de Drets Humans perquè la defensa de la igualtat i la justícia “sigui un compromís transversal”


El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha participat avui en l’obertura del Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació que se celebra a Barcelona, on ha afirmat que “Catalunya vol ser un referent en la defensa dels drets humans a escala europea i mundial”.

El Fòrum està organitzat conjuntament entre UNESCO, la Generalitat, el Govern d’Espanya i l’Ajuntament de Barcelona. Per això, el cap de l’Executiu català ha posat en valor la bona relació entre Catalunya i la UNESCO i la voluntat de seguir enfortint-la, i ha remarcat que la unió institucional en aquest acte “és la mostra del compromís inequívoc de la societat catalana i espanyola en la lluita contra el racisme i contra qualsevol tipus de discriminació”.

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació
Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/12/10/16/13/2ca889d6-b9bd-45c9-b4c3-fbab0d220ffb.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":102997}

En la seva intervenció, ha destacat que avui el Consell Executiu ha aprovat el Consell Assessor de Drets Humans, que incorpora organitzacions de la societat civil, entitats i experts en el disseny de polítiques públiques que garanteixin els drets humans.

El president Illa ha assenyalat que “volem que la defensa de la igualtat, de la justícia i la defensa de la dignitat de tots els ciutadans i ciutadanes sigui un compromís transversal de tota la nostra acció de govern”.

També ha advertit que el racisme i les actituds intolerants es produeixen per ignorància, per les mentides que es difonen i per les desigualtats socials, i davant d’això ha apostat per garantir una educació pública en els valors humans i la tolerància, actuar contra les notícies falses, treballar per reduir les desigualtats millorant els serveis públics, parant més atenció als barris i fer “de la cultura i la llengua eines d’integració”.

“Catalunya ha estat, és i vol seguir sent una terra d’acollida. Per convicció, per elecció i per necessitat. I així ha de continuar essent. Perquè tothom que ve a millorar Catalunya és català, amb els mateixos drets i els mateixos deures que tots i totes nosaltres”, ha afegit.

3  

Imatges

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació 140290

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació 88618

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació

Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació 93697