ContactaEN
event_note Nota de premsa

President Illa: "Catalunya viu el millor moment gastronòmic de la seva història"

  1. El cap de l’Executiu ha lliurat el Premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2025 a Marc Gascons
  2. Enguany se celebra la 22a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia
El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha lliurat aquest vespre a Sant Fruitós de Bages el Premi Nacional de Gastronomia on ha destacat que “Catalunya viu el millor moment gastronòmic de la seva història” i ha afegit que aquest fet, “no sorgeix per generació espontània” sinó que “és el fruit del llegat de molts i moltes dels que esteu aquí i dels qui no ho estan”.

En aquest sentit, el cap del Govern ha volgut recordar la figura del xef Fermí Puig, com un “cuiner apassionat, divulgador i defensor de la cuina catalana” reconegut amb el Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2025 a títol pòstum.

El president ha destacat que “la cuina catalana és sinònim de solidaritat” i ha afegit que “darrere d’un bon plat hi ha valors, hi ha la pervivència d’una tradició, l’esforç de totes les persones implicades en la cadena alimentària”.

Premis Nacionals de Gastronomia 2025
Premis Nacionals de Gastronomia 2025 (Fotografia: Ruben Moreno)
{"name":"2025/06/12/00/58/b3f305c2-37eb-49f0-8f56-8658d8d22750.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":103651}

“La cuina és cultura, és identitat i és germanor. És una manera de viure i de ser” ha declarat Illa en el seu parlament on també ha posat en valor que “a tots i cadascun dels 947 municipis de Catalunya hi pots trobar un bon plat a taula”.

El cap del Govern ha tancat l’acte amb el compromís de “continuar treballant perquè la Regió Gastronòmica Mundial generi noves oportunitats”.

També ha assistit a l’acte el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.