- El cap de l’Executiu ha lliurat el Premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2025 a Marc Gascons
- Enguany se celebra la 22a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia
En aquest sentit, el cap del Govern ha volgut recordar la figura del xef Fermí Puig, com un “cuiner apassionat, divulgador i defensor de la cuina catalana” reconegut amb el Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2025 a títol pòstum.
El president ha destacat que “la cuina catalana és sinònim de solidaritat” i ha afegit que “darrere d’un bon plat hi ha valors, hi ha la pervivència d’una tradició, l’esforç de totes les persones implicades en la cadena alimentària”.

“La cuina és cultura, és identitat i és germanor. És una manera de viure i de ser” ha declarat Illa en el seu parlament on també ha posat en valor que “a tots i cadascun dels 947 municipis de Catalunya hi pots trobar un bon plat a taula”.
El cap del Govern ha tancat l’acte amb el compromís de “continuar treballant perquè la Regió Gastronòmica Mundial generi noves oportunitats”.
També ha assistit a l’acte el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.