Congrés Tercer Sector Social

President Aragonès: "El Tercer Sector és una eina de transformació social de primer ordre"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Tercer Sector és una eina de transformació social de primer ordre"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí el 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya
El president durant la seva intervenció al Congrés. Autor: Rubén Moreno{"name":"2022/06/15/13/07/dac63490-ae61-4d00-b51e-e1f984441350.jpg","author":"Rubén Moreno. Oficina de comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":"735"}


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha destacat aquest matí que “el Tercer Sector és una eina de transformació social de primer ordre”, a més “d’un aliat imprescindible en la reconstrucció social”, que les administracions “hem de saber acompanyar” i “oferir-li eines i recursos”.

Durant l’acte d’inauguració del 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que a partir d’avui té lloc al Petit Palau del Palau de la Música, el cap de l’Executiu ha agraït “lavocació de servei públic” del Tercer Sector i el seu compromís amb la ciutadania, especialment durant la pandèmia de la Covid-19. “En els moments més complicats de la pandèmia, el tercer sector social no es va quedar a casa. Vau assumir riscos i vau seguir treballant”, ha destacat.

Malgrat les dificultats i els contextos adversos dels darrers anys, el president ha assegurat que “hem avançat moltíssim”, però ha reivindicat la necessitat de dotar-nos de noves eines, com la Llei del Tercer Sector, que “reconegui el paper essencial de les entitats socials en l’estructura de benestar i generació d’oportunitats de Catalunya” o l’elaboració d’un nou Pla del Tercer Sector Social, “per garantir la màxima eficàcia en l’ús dels recursos, facilitar la interlocució i reduir tràmits administratius”.

Amb aquesta voluntat, Aragonès ha mostrat la “predisposició absoluta” del Govern per seguir avançant i ha destacat que, “de forma progressiva, estem obrint una nova etapa”, amb la voluntat “d’oferir tot el benestar i totes les oportunitatsque com a societat som capaços de generar”.

Per fer-ho, ha recordat que s’han activat mesures extraordinàries per fer front a l’impacte social provocat per la Covid-19 i per la Guerra a Ucraïna, amb l’aposta per la conselleria d’Igualtat i Feminismes; l’impuls de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària; canvis en matèria d’habitatge; eines com la Renda de Ciutadania o la prova pilot de la Renda Bàsica, la gratuïtat de l’I2 i la reducció de ràtios a les aules. “El camí està traçat, però també tenim reptes importantíssims que hem d’abordar i resoldre, com les desigualtats econòmiques”, ha afegit. I aquí ha citat la Llei de la Dependència, que “necessita un compromís més ferm i decidit per part de l’Estat,especialment en el finançament, assumint la part que li correspon”.

Per últim, ha destacat l’evolució de la població en risc de pobresa i, especialment, l’evolució de la pobresa infantil a Catalunya, que ha assegurat que “és una preocupació compartida”. “Hem de repensar les eines i els plans que tenim i abocar-hi els recursos que calgui”, i aquest treball, ha dit, “l’hem de fer plegats, de forma coordinada, sumant i cooperant”, tal i com s’ha construït l’estat del benestar al llarg de la història.

3  

Imatges

Fotografia de família

Fotografia de família 1078997

El president saluda la presidenta de la Taula del Tercer Sector

El president saluda la presidenta de la Taula del Tercer Sector 848035

Parlament del president

Parlament del president 753028