Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses gairebé generalitzades demà a la tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre a partir del migdia de demà divendres i fins al vespre. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Mapa de risc per pluges{"name":"2022/08/04/22/14/67c235a5-2a78-4caf-be76-33c44e556732.JPG","author":"DGPC","type":"0","location":"0","weight":78346}

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges.

Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions:

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l'estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

- Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Trobareu tots els consells per pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat