El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat en el missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que "Catalunya tornarà a votar, és inevitable, perquè és la proposta més inclusiva, la que genera més consens”, i perquè “votant i oferint a la ciutadania la capacitat de decidir el futur del país, és l’única manera de resoldre el conflicte amb l’Estat”

El president Aragonès, durant el missatge institucional (Autor: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, durant el missatge institucional (Autor: Arnau Carbonell)
{"name":"2022/09/10/18/40/68a754a8-17cc-4589-88c9-8a9ce5aa4897.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":3059252}

“Catalunya votarà. Ho farà més tard o més d’hora en funció de la força que tinguem, però ho farà. Ho farem”, ha remarcat el cap de l’Executiu, qui ha insistit que es tracta d’una “qüestió bàsica de democràcia” i “mai, absolutament mai, renunciaré a què la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement, pacíficament i democràticament el futur del país”. I ha subratllat la importància que la ciutadania de Catalunya pugui “escollir entre un estat obsolet,  que no respon a les seves necessitats, com veiem, per exemple, cada dia amb el nefast i inacceptable servei de Rodalies de Renfe, o una República catalana amb tots els recursos per millorar la vida de tots i totes”.

El president, que ha adreçat el seu missatge des del Fòrum romà d’Empúries, ha assenyalat que “ens hem manifestat històricament l’Onze de Setembre per reivindicar el dret a decidir, la independència del país com l’eina necessària i imprescindible per millorar la vida de tota la ciutadania de Catalunya”. I ha afirmat que en la Diada d’enguany “Catalunya tornarà a demostrar que som una nació amb tot el futur per endavant”.

Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha fet referència a la situació econòmica actual i ha explicat que “estem redoblant tot l’esforç per acompanyar la ciutadania davant el creixement de la inflació”. “El Govern està actuant i ho seguirem fent”, ha afirmat, però ha fet notar que “les urgències del moment no ens han de fer oblidar que el conflicte polític amb l’Estat resta pendent de resoldre”. Tanmateix, ha posat en valor “que estem aconseguint retornar el conflicte a la política, d’on no hauria d’haver sortit mai” i que “s’ha arribat a acords per facilitar la fi de la repressió, per acabar amb l’amenaça de la judicialització”.“I això és imprescindible per facilitar una negociació que abordi d’una vegada el fons del conflicte polític amb l’Estat”, ha conclòs.

En un altre moment del seu missatge, el cap del Govern ha afirmat que “construir nació és estar al costat de la gent” i ha posat com a exemples iniciatives com la gratuïtat de l’I2 o la defensa de l’escola en català, “una eina imprescindible per a la cohesió social  i que hem aconseguit salvar gràcies a una nova llei que reforça el consens lingüístic i educatiu de Catalunya”. “Per primera vegada en els últims set anys cap centre educatiu veurà com li imposen un 25% de classes en castellà”, ha apuntat.


6  

Imatges

És la primera vegada que un president fa el discurs institucional amb motiu de la Diada des de terres gironines

És la primera vegada que un president fa el discurs institucional amb motiu de la Diada des de terres gironines 10785899

El cap de l'Executiu, al Fòrum romà d'Empúries

El cap de l'Executiu, al Fòrum romà d'Empúries 4688874

Fotografia del cap del Govern durant el missatge

Fotografia del cap del Govern durant el missatge 5834394

El president Aragonès al Fòrum romà d'Empúries durant el missatge

El president Aragonès al Fòrum romà d'Empúries durant el missatge 5897424

El president, durant el missatge

El president, durant el missatge 12120723

El president Aragonès ha adreçat el missatge institucional amb motiu de la Diada

El president Aragonès ha adreçat el missatge institucional amb motiu de la Diada 11605844

1  

Fitxers adjunts

Missatge institucional Diada

Missatge institucional Diada
PDF | 69567