El president i l'equip directiu del Clínic durant la reunió. Autor: Arnau Carbonell
El president i l'equip directiu del Clínic durant la reunió. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2023/03/10/10/48/ea27602f-af29-4eaf-be0c-425c87bc2cf4.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":246166}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, s’ha reunit aquest migdia amb l’equip directiu de l’Hospital Clínic per conèixer de primera mà com s’està recuperant l’activitat en aquest centre sanitari, després del ciberatac que va afectar el seu sistema assistencial.

El cap de l’Executiu i el conseller han avaluat amb els responsables de l’Hospital, encapçalats pel director gerent del centre, Josep Maria Campistol i Plana, les tasques que, en col·laboració amb l’Agència de Cibeseguretat de Catalunya, s’estan desenvolupant per tornar a disposar dels elements de suport bàsics de l’Hospital. Així, entre d’altres mesures, s’han desplegat 170 equips de suport, en la seu de Villarroel i Consultes externes i avui s’arribarà als 210 que permeten treballar de forma segura.

Totes aquestes actuacions d’urgència han possibilitat que l’Hospital pugui desenvolupar avui amb normalitat l'activitat planificada, un 50% de consultes externes i un 100% de les cirurgies programades a la seu Villarroel. A més, des d’avui es recuperen els codis ictus i d’hemorràgia subaracnoidal. A la seu Maternitat s’està fent el seguiment de les dones embarassades i Oftalmologia funciona al 75% de la seva capacitat, tant pel que fa a consultes com a intervencions. D’altra banda, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) col·labora amb el CDI en la interpretació de les imatges.

En el decurs de la reunió, el president Aragonès i el conseller han expressat l’agraïment per l’esforç realitzat aquests dies per tot el personal implicat en les tasques de recuperació l’activitat assistencial amb la màxima celeritat possible.

3  

Imatges

Reunió equip directiu Hospital Clínic

Reunió equip directiu Hospital Clínic 3150414

Reunió equip directiu Hospital Clínic

Reunió equip directiu Hospital Clínic 3002178

Reunió equip directiu Hospital Clínic

Reunió equip directiu Hospital Clínic 3134861