El president Aragonès lliura el Premi Arlequí de Teatre en el Marc de la 19a edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur a Enric Majó (Fotografia: Rubén Moreno)

President Aragonès: "El teatre amateur al nostre país ha permès democratitzar l'accés al teatre i a la cultura a tothom"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El teatre amateur al nostre país ha permès democratitzar l'accés al teatre i a la cultura a tothom"

  1. El cap de l’Executiu ha presidit l’acte central de la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur, que se celebra a Pineda, on també ha fet una visita institucional a l’Ajuntament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui des de Pineda, on ha presidit l’acte central de la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur, que "el teatre amateur al nostre país ha permès democratitzar l’accés al teatre” i facilitar també “l’accés a la cultura a tothom”.

Sense el teatre amateur que es fa a casa nostra no haguéssim conegut els pastorets, tampoc les passions, ni els grans clàssics del nostre teatre català, des de Pitarra a Àngel Guimerà, i no haguéssim vist mai una obra de Molière o de Shakespeare”, ha dit, després d’agrair-los que hagin estat amb la seva feina de “facilitar l’accés a la cultura en català”.

El president, que ha visitat diferents espais d’aquesta cita del món del teatre i ha pogut conversar amb actor i actrius de diferents companyies, ha agraït la feina feta per aquestes entitats i grups que han fet possible que “el nostre país sigui una potència en teatre com ho és actualment”. Són “la millor escola de teatre descentralitzada que toca tots els racons de la nostra geografia i el planter del qual han sortit grans actors que fan que el teatre a Catalunya tingui avui aquest futur tant prometedor per davant”, ha afegit.

El president Aragonès lliura el Premi Arlequí a Enric Majó (Fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès lliura el Premi Arlequí de Teatre a Enric Majó (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2023/04/30/17/54/1d580973-4790-4a02-b4e3-c9b6df0957c5.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":88131}

Aragonès ha reconegut que sense el treball del teatre amateur no s’hauria pogut aconseguir “construir la itinerància d’activitat de teatre al nostre país”, i ha volgut tenir paraules de reconeixement també per “totes les persones que hi treballen, ja sigui des de dalt de l’escenari, des del darrere, des de l’àmbit tècnic, o des del suport al funcionament del dia a dia, de les entitats i grups de teatre”, subratllant que són “espais on es construeix també vida col·lectiva”.

El president ha conclòs la seva intervenció, després de lliurar el Premi Arlequí al Professional a l’actor Enric Majó, assegurant que la 19 Mostra que se celebra aquest dies “està de llarg consolidada” i fa que aquest dies “Pineda es converteix en la capital del teatre amateur de Catalunya” i en“aquesta festa major del teatre.

La Mostra se celebra a Pineda des del passat dia 28 de maig amb una vuitantena de representacions en diferents formats i gèneres teatrals. Hi han participat companyies de França, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Lituània, Madrid i també amb la presència de companyies d’arreu de Catalunya, convertint-se així en el festival de teatre no professional més gran d’Europa.

Prèviament, el cap de l'Executiu ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Pineda, on ha estat rebut per l'alcalde, Xavier Amor i per els membres de la corporació municipal. Després de signar al Llibre d'Honor, Aragonès ha saludat la Junta de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, encapçalat pel seu president, Antoni Font; i la presidenta del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, Esther Deprius.

5  

Imatges

El president Aragonès signant el Llibre d'Honor a l'Ajuntament de Pineda

El president Aragonès signant el Llibre d'Honor a l'Ajuntament de Pineda 737594

Fotografia Ajuntament de Pineda

Fotografia Ajuntament de Pineda 1796997

Fotografia del president a la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur

Fotografia del president a la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur 1760955

El president Aragonès lliura el Premi Arlequí a Enric Majó

El president Aragonès lliura el Premi Arlequí a Enric Majó 594455

Fotografia del president durant la seva intervenció a la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur

Fotografia del president durant la seva intervenció a la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur 469944