El president Aragonès durant el missatge amb motiu de l'1 de Maig (Fotografia:Arnau Carbonell)

President Aragonès: "Crear llocs de treball per a tothom i a tot arreu és un objectiu de país"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Crear llocs de treball per a tothom i a tot arreu és un objectiu de país"

Amb motiu de l’1 de Maig, el cap de l’Executiu destaca que la creació d’ocupació ha d’anar acompanyada “d’una ineludible lluita contra les desigualtats” i reclama amb urgència “donar forma a un acord de rendes”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat avui, amb motiu de l’1 de Maig, Dia del Treballador, que “crear llocs de treball per a tothom i arreu és un objectiu de país” i que aquesta creació d’ocupació ha d’anar acompanyada “d’una ineludible lluita contra les desigualtats que poden fracturar i dividir la societat”. En aquest sentit, ha remarcat fer-ho especialment per als col·lectius que tenen més dificultats per accedir al món laboral, “joves, aturats de llarga durada, les persones que no poden treballar legalment a causa d’una llei d’estrangeria injusta i, encara avui les dones, en molts sectors encara discriminades i menystingudes”.

A través d’un vídeo, el cap de l’Executiu ha assenyalat que el Primer de Maig és una jornada per “posar en valor el compromís dels treballadors i treballadores que tant ens ha fet avançar com a societat” i, alhora per “reivindicar la necessitat de perseverar i persistir per tal que tota la força de treball es tradueixi en més prosperitat i benestar per a tothom”.

Fotografia del president Aragonès durant el missatge amb motiu de l'1 de Maig
El president Aragonès durant el missatge amb motiu de l'1 de Maig (Fotografia:Arnau Carbonell)
{"name":"2023/05/01/08/32/c8a389aa-e609-450b-823c-035dfcc20ff7.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":80638}

“El dret al treball és un dret essencial i bàsic si volem una ciutadania plenament empoderada i que pugui mirar el futur amb optimisme”, ha assenyalat Aragonès, i amb aquest objectiu ha destacat que el Govern de la Generalitat “ha reforçat com mai” les polítiques d’ocupació. “El país també avança creant més llocs de treball, creant ocupació de forma sòlida i sostinguda i situant-nos en xifres prèvies a la gran crisi del 2008”, ha afegit.

En aquest context, s’ha mostrat convençut que “anem en la bona direcció” i que, “a partir del diàleg i la concertació social, seguirem creant nous llocs de feina i ens situarem en xifres d’ocupació similars a les dels països europeus més avançats”.

Per últim, Aragonès ha insistit en la necessitat que tothom pugui viure “amb dignitat i seguretat a partir del seu treball” i per això ha dit que “és urgent donar forma a un acord de rendes per tal que els treballadors i treballadores puguin fer front a l’augment del cost de la vida, que no ha parat de créixer”.

1  

Imatges

El president Aragonès durant el missatge amb motiu de l'1 de Maig (Fotografia: Arnau Carbonell)

El president Aragonès durant el missatge amb motiu de l'1 de Maig (Fotografia: Arnau Carbonell) 80638

1  

Vídeos

Missatge del president de la Generalitat amb motiu de l'1 de Maig