1. El president de la Generalitat ha rebut l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, en la que ha estat la seva primera sessió de treball des de la presa de possessió del nou batlle
  2. La Generalitat i l’Ajuntament de Girona han acordat en una reunió “en sintonia” la construcció del nou parc sanitari Josep Trueta


Trobada institucional entre el president Aragonès i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas
Trobada institucional entre el president Aragonès i l'alcalde de Girona, Lluc Salellas. | Foto: Rubén Moreno
{"name":"2023/08/31/15/15/910729d6-0d38-40c3-b078-51e341d7d84a.jpeg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":190942}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha mantingut aquest migdia una reunió institucional amb l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, al Palau de la Generalitat. Aquesta ha estat la primera sessió de treball que s’ha produït entre els dos mandataris, des que l’alcalde va prendre possessió del seu càrrec. A la reunió s’han tractat temes concrets i estratègics com la salut, l’habitatge, la mobilitat i la reindustrialització.

Posteriorment a la trobada institucional, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha explicat que la reunió ha estat “productiva i en sintonia” i ha desenvolupat els eixos en els quals estan treballant. En matèria de salut, la Generalitat es compromet a millorar les infraestructures i l’equipament sanitari amb la construcció del nou l’hospital Josep Trueta. Pel que fa a l’habitatge, la consellera Vilagrà ha expressat que la prioritat és “compartida” per fer accessible l’habitatge “a totes les persones d’aquest país” i ha anunciat que l’ajuntament de Girona oferirà solars per a la construcció d’habitatge protegit perquè l’Incasòl pugui fer promoció d’habitatge públic. Vilagrà ha recordat que “l’Incasòl ja tenia projectes d’habitatge social a Girona com l’adquisició de 900 habitatges en mans de grans tenidors o convocatòries d’ajuts de lloguer social”.

En relació a la mobilitat, el Govern considera clau millorar-la i fer-la verda i sostenible, i per això la consellera ha anunciat que “s’està treballant en impulsar aquest pla de treball de la mobilitat a la ciutat de Girona”. I, finalment, quant a la reindustrialització, el Govern fa una aposta clara per la reindustrialització com a objectiu de ciutat i país. “Ens hem compromès a desenvolupar el Pacte Nacional de la Indústria i ens hem emplaçat a treballar conjuntament per trobar els espais adequats per captar inversions i enfortir l’economia de Girona i del país”, ha reblat la consellera.

El detall de totes les qüestions que s’han tractat a la reunió d’aquest migdia se seguiran abordant conjuntament pels canals corresponents. La trobada ha servit també per reforçar les relacions entre ambdues administracions, emplaçant-se a seguir treballant.

La reunió s’emmarca en la ronda de contactes que el cap de l’Executiu va iniciar ahir amb l’alcalde de Barcelona i que mantindrà durant els propers dies amb els alcaldes de les ciutats de Tarragona i Lleida.