El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha mantingut aquest migdia una reunió institucional amb l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales Elías, al Palau de la Generalitat.

Rubén Moreno
El president de la Generalitat amb l'alcalde de Tarragona (Autor: Rubén Moreno)
{"name":"2023/09/08/16/37/33469f01-cc97-4058-9263-9862271bfa78.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":192513}

Aquesta ha estat la primera sessió de treball que s’ha produït entre els dos mandataris, des que l’alcalde va prendre possessió del càrrec. A la reunió, s’han tractat temes en l'àmbit d'habitatge, coincidint en la prioritat de les dues administracions d'avançar en l’ampliació del parc públic. També s’ha abordat la importància d’articular i reforçar l’àrea metropolitana de Tarragona, posant com exemple la inversió per a la construcció del tramvia del Camp de Tarragona. A més, s’ha fet una valoració positiva de la feina feta en els àmbits de seguretat, urbanisme i cultura.


En acabar la reunió, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha destacat la feina que el govern català du a terme en diversos projectes al Camp de Tarragona. Vilagrà ha afirmat: “Es evident que cal treballar tècnicament qualsevol qüestió però és veritat que ja hem treballat alguns dels projectes que articulen aquesta àrea territorial. En aquest sentit, el compromís pel tramvia del Camp de Tarragona és un fet. Els treballs tècnics ja estan avançats per millorar la mobilitat i la vertebració territorial d’aquesta zona.”

La trobada entre el president Aragonès i l’alcalde Viñuales s’ha emmarcat en la ronda de contactes que el cap de l’Executiu ha mantingut aquests dies amb els alcaldes de les ciutats de Barcelona, Girona i Lleida.

La reunió, que s’ha celebrat amb un to de cordialitat i ha tingut lloc al despatx del president de la Generalitat, ha servit també per reforçar les relacions entre ambdues administracions, emplaçant-se a seguir treballant per reduir les desigualtats.