1. El cap de l’Executiu ha clos l’acte institucional de la inauguració de la regata preliminar de l’America’s Cup Event, que se celebrarà al llarg d’aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha clos aquest vespre l’acte institucional de la inauguració de la regata preliminar de l’America’s Cup Event, una de les dues competicions prèvies a la 37a edició de la Copa Amèrica, que se celebrarà l’any vinent a Barcelona. A l’acte també han assistit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera de Territori, Ester Capella.

El president de la Generalitat a la regata
El president de la Generalitat a la inauguració de l'acte (Imatge: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/09/14/21/04/2127a22e-41dd-4ae9-b098-9e7200cdef90.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":93141}

El cap de l’Executiu ha volgut remarcar la importància de la competició que se celebrarà aquest cap de setmana al port esportiu de Vilanova i la Geltrú, un esdeveniment “amb repercussió a nivell mundial que esdevé una gran oportunitat per al dinamisme i per al progrés de la nostra economia”, ha dit. Tal i com ha destacat Aragonès, aquesta regata “és una excel·lent oportunitat per projectar el nostre país al món”.

El president ha recordat que en aquesta edició “hi haurà per primera vegada una regata femenina”, així com que “es recupera la regata juvenil” i ambdues navegaran amb innovadors velers. Aragonès ha subratllat “els valors positius” de la pràctica esportiva i n’ha destacat “la perseverança, l’inconformisme, la cultura de l’esforç, l’esperit de superació, la solidaritat i el treball en equip”.

Les proves de la regata preliminar a la Copa Amèrica es duran a terme a les instal·lacions del Club Nàutic Vilanova i la Geltrú, seu de l'organització i on estaran també les llanxes dels àrbitres i jutges de la regata, i a la drassana on s'ubiquen les bases dels equips.

En aquesta edició s’enfrontaran sis equips: Emirates Team New Zealand (Nova Zelanda), que defensarà la Copa contra l’equip que guanyi d’entre els desafiants: INEOS Britannia (Regne Unit), Alinghi Red Bull Racing (Suïssa), Luna Rossa Prada Pirelli (Itàlia), New York Yacht Club American Magic (Estats Units) i Orient Express Racing Team (França).