1. El president de la Generalitat ha participat en la cloenda del cicle de conferències en homenatge a Jordi Nadal celebrades a l’Ateneu Barcelonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha clos aquesta tarda el cicle de conferències en homenatge al Dr. Jordi Nadal, organitzades pel Centre d'Estudis Jordi Nadal i la Universitat de Barcelona i celebrades a l’Ateneu Barcelonès.

Rubén Moreno
El president Aragonès en la conferència d'homenatge a Jordi Nadal (Imatge: Rubén Moreno)
{"name":"2023/09/18/21/39/500f379a-5a79-45c1-9189-18c64a592aeb.jpg","author":"Rubén Moreno ","type":"0","location":"0","weight":122012}

El cap de l’Executiu ha reivindicat la figura de Jordi Nadal, de qui ha dit que “va ser fonamental en la història econòmica” i ha volgut posar en valor la seva trajectòria, ja que, segons ha remarcat, “és fonamental tenir aquesta aproximació econòmica a la història per poder entendre millor el present del nostre país i per poder afrontar tots els reptes de futur”.

El president Aragonès ha fet un repàs dels canvis que afecten l’economia mundial actual, com la globalització, els canvis demogràfics, tecnològics i climàtics, “conèixer les xifres, les causalitats i els mecanismes que expliquen aquesta evolució ens ajuda a poder entendre quins han de ser els camins de futur”, ha declarat.

“Més que mai cal actuar com un estat emprenedor”, ha subratllat Aragonès. En el seu discurs, el president ha destacat que “Catalunya va fer la industrialització sense ser un país especialment dotat de recursos naturals” i el procés de reindustrialització actual s’ha d’afrontar amb “el reforç del caràcter redistributiu”, ha reblat.

El cicle de conferències d’homenatge a l’obra científica i la persona del Dr. Jordi Nadal i Oller, que va morir el desembre de 2020, s’ha celebrat a l’Ateneu Barcelonès al llarg de tot aquest any 2023. Cada sessió ha comptat amb quatre ponències d’especialistes i ha acabat amb un debat amb el públic present.

Jordi Nadal va iniciar la seva trajectòria acadèmica en el camp de la demografia històrica i es va convertir en el pare de la història industrial, elaborant una diagnosi molt influent sobre la divergent trajectòria de desenvolupament de les economies contemporànies. Va ser catedràtic d’Història Econòmica a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de València i està considerat com un dels historiadors econòmics més important del segle XX.