1. Enguany se celebra l'11a edició dels premis Nacionals de Gastronomia que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
  2. El cap de l’Executiu ha destacat la “qualitat dels productes” i el “talent dels elaboradors”


The acting President of the Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, attended the National Gastronomy Awards ceremony at the Palau de Pedralbes, and emphasised that Catalonia has “the best gastronomy in the world”. According to Aragonès, “we have a diverse country from the point of view of food producers”. He emphasised that the country has been “open to the Mediterranean” and the site of “exchange with other cultures,” and as a result, also “gastronomic exchange that has enriched us”.

The head of the Government also highlighted the country’s talent, “from the producers to everyone who makes it possible for Catalonia to be a world leader today in terms of gastronomy and hostelry”.

Aragonès recalled that Catalonia will be World Region of Gastronomy in 2025, “thanks to the momentum from the Ministry for Climate Action, Food and Rural Agenda and the extraordinary talent that we have in our country in the entire world of gastronomy,”he stated.

President Aragonès concluded the event by thanking the Catalan Academy of Gastronomy and Nutrition for “highlighting the quality of our gastronomy, which is simply the quality and level of our culture”.

The President made these comments during a ceremony that paid tribute to the work of six professionals in the sector, at which Aragonès presented the National Traditional Gastronomy Awards for 2024 and the National Gastronomy Award 2024 for Best Cuisine d’Auteur.

The event was also attended by the Minister for Climate Action, Food and Rural Agenda, David Mascort i Subiranas.

National Gastronomy Awards 2024

  1. Special Award of the Catalan Academy of Gastronomy and Nutrition 2024 to Carlos Massanés
  2. Maitre d’Award 2024 to Fina Navarro, Gaig Restaurant
  3. Néstor Luján Award 2024 for Gastronomic Journalism to Amparo Molinero
  4. Rising Chef Award 2024 to Núria Bonet
  5. National Traditional Gastronomy Award 2024 to Paco Soler i Parellada
  6. National Cuisine d’Auteur Award 2024 to Xavier Pellicer i Pareja

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia ha assistit als Premis Nacional Gastronomia, celebrats al Palau de Pedralbes on ha destacat que Catalunya té “la millor gastronomia del món”. Segons Aragonès “tenim un país divers des del punt de vista dels productors d'aliments”. Un país que el cap de l’Executiu destaca que ha estat “obert a la Mediterrània” i on hi ha hagut “un intercanvi amb altres cultures”, i per tant també un “intercanvi gastronòmic que ens ha fet molt més rics”.

Lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024
Lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024 (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/06/14/01/22/22b73fba-dd5e-4fad-9503-d2d82f621c4d.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":130575}

El cap de l’Executiu ha destacat el talent que hi ha “des dels productors fins a totes les persones que fan possible que avui Catalunya estigui al cim a nivell mundial en matèria de gastronomia i de restauració”.

Aragonès ha recordat que Catalunya serà l’any 2025, Regió Mundial de la Gastronomia, “gràcies a l’empenta del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i a l'extraordinari talent que tenim en tot el món de la gastronomia del nostre país”, ha reblat.

El president Aragonès ha clos l’acte amb un ampli agraïment a l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició per “posar en valor la qualitat de la nostra gastronomia, que no és res més que també la qualitat i el nivell de la nostra cultura”.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte que ha reconegut a 6 professionals del gremi, on Aragonès ha fet entrega del Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2024 i del premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2024.

També ha assistit a l’acte el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas.

Premis Nacionals de Gastronomia 2024

  1. Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició 2024 per al Sr. Carles Massanés
  2. Premi Cap de Sala 2024 per a la Sra. Fina Navarro, Gaig Restaurant
  3. Premi Néstor Luján de Periodisme Gastronòmic 2024 per a la Sra. Empar Moliner
  4. Premi Revelació 2024 per a la Sra. Núria Bonet
  5. Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2024 per a Paco Soler i Parellada
  6. Premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2024 per a Xavier Pellicer i Pareja