Entrevista Catalunya Ràdio

President Aragonès: "Exigeixo que es desclassifiqui l'autorització judicial i saber els motius de l'espionatge"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Exigeixo que es desclassifiqui l'autorització judicial i saber els motius de l'espionatge"

  • En una entrevista amb Catalunya Ràdio, el cap de l’Executiu ha reclamat “màxima transparència, assumpció de responsabilitats i garanties per saber que en aquest moment no s’està produint un espionatge similar”
  • “El que he pogut llegir de fonts de la Moncloa, perquè ningú dóna la cara, és que el CNI actua sense control”, ha deixat clar
El president durant l'entrevista a Catalunya Ràdio. Autor: Rubén Moreno
El president durant l'entrevista a Catalunya Ràdio. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha exigit aquest matí que es “desclassifiqui l’autorització judicial” i saber per què va ser espiat. “Vull poder-me defensar de totes les intoxicacions que puguin haver”, ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha reclamat que hi hagi una explicació pública i transparent, perquè “aquest espionatge afecta a més de 60 persones. Seguim on érem i van passant els dies i tot plegat es va degradant a passos accelerats”, ha criticat. “En una democràcia no s’espien les altres opcions polítiques. Se’ns està  equiparant a terroristes internacionals, quan l’únic que fem és defensar la independència de Catalunya, per mètodes democràtics, sempre basant-nos en la voluntat de la ciutadania”, ha afirmat.

Preguntat per si creu que va ser espiat per motivacions polítiques, el cap de l’Executiu ha posat de relleu “que quins altres motius poden ser sinó?” i ha insistit en què cal la màxima transparència i que s’obri una comissió d’investigació. “No hi ha prou amb una comissió a porta tancada on el que coneixem és el que publiquen els mitjans de comunicació”, ha manifestat, remarcant que cal que s’assumeixin responsabilitats i se sàpiga qui va donar l’ordre de l’espionatge i què es va fer amb la informació obtinguda. “El que he pogut llegir de fonts de la Moncloa, perquè ningú dóna la cara, és que el CNI actua sense control”, ha reblat.

Respecte el suport a l’Executiu de Pedro Sánchez, Aragonès ha reiterat que ara mateix la confiança està trencada, “està a zero”. “No poden fer veure que aquí no ha passat res, quan és evident que s’està produint l’escàndol d’espionatge més greu de les darreres dècades”, ha recordat, i també i ha posat de relleu que si el Govern espanyol la vol reconstruir a més de l’assumpció de responsabilitats, “és imprescindible que s’adoptin garanties que en aquests moments no s’estan utilitzant els aparells de l’estat per actuar políticament en contra de les institucions del país”.

El president també ha destacat que “és evident que el que està passant allunya les possibilitats d’estabilitat de la legislatura espanyola” i que s’analitzarà cas a cas per prendre les decisions pensant en els ciutadans de Catalunya, així com en la defensa de les institucions i en enfortir el país.

Malgrat la gravetat de la situació, el cap de l’Executiu ha refermat de nou el seu “compromís amb la negociació i amb una resolució democràtica del conflicte entre Catalunya i Espanya”. “La taula de diàleg no l’abandonarem mai; no els faré el regal d’aixecar-nos”, ha insistit, però ha destacat que, “per avançar, és absolutament imprescindible que es restaurin les mínimes condicions de confiança i credibilitat”.

 

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 2218

Fotografia 2

Fotografia 2 2510

undefined
undefined
undefined
undefined