El president i el conseller amb els guardonats

President Aragonès: "Davant dels reptes de futur hem de seguir apostant pel talent, la inversió i la innovació"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Davant dels reptes de futur hem de seguir apostant pel talent, la inversió i la innovació"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Torrent, ha lliurat a Veritas el Reconeixement del Dia de l’Empresa – Empreses del Futur Present 2022
  • L’empresa guanyadora s’ha triat a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania
El president i el conseller amb els guardonats. Autor: Arnau Carbonell
El president i el conseller amb els guardonats. Autor: Arnau Carbonell

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda que “davant dels reptes que tenim per davant, com la inflació o el subministrament de determinades matèries, hem de seguir apostant pel talent, per la inversió i per la innovació de les nostres empreses”.

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha lliurat a Veritas el Reconeixement del Dia de l’Empresa – Empreses del Futur Present 2022. Aquesta iniciativa s’emmarca en la celebració del Dia de l’Empresa, que se celebra avui per primer cop i que té per objectiu reivindicar la tasca de les empreses que aporten valor compartit (econòmic, social i mediambiental)  a la societat, vinculat a aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o l’aprovisionament local, entre altres.  

Durant l’acte, que s’ha fet al Palau de Pedralbes de Barcelona, el president Aragonès ha destacat la importància d’aquest reconeixement perquè “ens ajuda a crear referents”, ja que mostra el “grandíssim potencial de les empreses catalanes”, que, ha dit, “es caracteritzen per elements que les fan especialment competitives i resilients, com la seva voluntat innovadora i d’internacionalització”.

El president ha posat de relleu l’ajuda del Govern, amb “totes les línies de suport directe i d’acompanyament al teixit empresarial”, així com l’aposta de l’Executiu per un gran acord de rendes, que “ens permeti garantir la viabilitat dels projectes empresarials en un moment de molts reptes,  però també que ens permeti garantir la continuïtat del poder adquisitiu de les treballadores i els treballadors”. “Quan som capaços en aquest país d’alinear, de posar en conjunt l’excel·lent capacitat emprenedora de les empreses, el talent de les treballadores i els treballadors i la vocació transformadora de les institucions el nostre país esdevé imparable i ho hem de fer i ho podem fer amb diàleg i concertació social”, ha reblat.

Pere Aragonès també s’ha referit als “grans projectes transformadors”, com en l’àmbit e la microelectrònica, amb el desenvolupament del xip europeu, o el de l’automoció, “sector clau en què hi ha grans empreses tractores, però desenes d’empreses mitjanes de fabricació de components”. “Tenim una gran oportunitat i la voluntat del Govern és que aqueta oportunitat no es quedi només en grans empreses, que són importantíssimes i que la seva aposta per Catalunya és molt rellevant, sinó que ha de servir perquè s’hi enganxin, s’arrosseguin d’altres, que són les petites i mitjanes empreses”, ha remarcat.  

Per la seva part, el conseller Torrent ha destacat que amb aquest reconeixement “volem donar a conèixer l’exemple d’empreses que estan contribuint a fer millor el futur de la societat catalana i fer un reconeixement públic de l’impacte positiu de les empreses en la nostra societat, més enllà de crear prosperitat econòmica”.

El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “amb la commemoració d’avui, el Govern vol contribuir a trencar estereotips i fer palès el retorn social de l’activitat empresarial, reivindicant  el valor col·lectiu i el valor social de les empreses”.

L’elecció del 27 de juny com  a data per commemorar aquesta efemèride ve donada per la voluntat de fer coincidir aquesta celebració amb el Dia de les Microempreses i les Petites i Mitjanes Empreses (les MIPIMEs), acordat recentment per Nacions Unides. D’aquesta manera s’ha volgut  atorgar especial protagonisme a les petites i mitjanes empreses que representen la columna vertebral de l’economia catalana.

Finalistes i guardonada

Inicialment es van presentar al Reconeixement del Dia de l’Empresa - Empreses del Futur Present 2022 un total de 62 candidatures i d’aquestes es van seleccionar 10 finalistes: Envases Plásticos del Ter, S.A; Freshly Cosmetics, S.L; Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, SCCL; La Farga Yourcoppersolution, S.A.; LC Paper 1881, S.A.; Nomen Foods, S.L.; Original Buff; Productora Elèctrica Urgellenca, S.A.; Sorigué, S.A., i Veritas. La guanyadora s’ha triat a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania.

Veritas és la cadena de supermercats ecològica que va néixer l’any 2002 amb l’objectiu de fer accessible a tothom la millor alimentació possible: l’ecològica, certificada, sostenible i socialment justa. Segons la memòria de l’empresa de l’any 2020, Veritas té uns 700 treballadors, 77 botigues físiques a Catalunya, País Basc, Navarra, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Madrid i Andorra i botiga online. La facturació de la companyia va ser de 106 milions d’euros. L’any 2016 van rebre la certificació BCorp, convertint-se en la primera cadena de supermercats d’Europa a obtenir aquesta certificació.

3  

Imatges

Intervenció del president

Intervenció del president 2250

Fotografia amb els 10 finalistes

Fotografia amb els 10 finalistes 4295

Fotografia amb els guardonats

Fotografia amb els guardonats 6290

undefined
undefined
undefined
undefined