El president ha rebut aquest matí el vicepresident de la Comissió Europea al Palau de la Generalitat. (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president ha rebut aquest matí el vicepresident de la Comissió Europea al Palau de la Generalitat. (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha rebut aquest matí al Palau de la Generalitat el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, amb qui ha mantingut una trobada molt cordial on han tractat els projectes catalans que s’estan duent a terme amb fons comunitaris, entre els quals en destaquen el xip europeu, l’hidrogen verd, o d’altres relacionats amb la indústria de la salut i el hub audiovisual.

La reunió, que ha durat una hora, també ha servit per analitzar les conseqüències derivades de la guerra d’Ucraïna, i Schinas ha volgut remarcar l’esforç que fa Catalunya en l’acollida de persones refugiades ucraïneses. També s’han tractat altres temes diversos d’actualitat.

Aquesta trobada aferma les relacions de l’Executiu català amb el comunitari, el compromís de Catalunya amb Europa i les seves institucions, i suposa un nou pas endavant per intensificar les trobades de treball amb la Comissió.

Aquesta reunió es produeix després de la conversa que el cap del Govern va mantenir el passat mes de maig amb la presidenta de la Comissió, Úrsula von der Leyen. A banda, Aragonès també va participar en la visita de la comissaria d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, al Supercomputing Center de Barcelona, juntament amb les conselleres d’Acció Exterior i Govern Obert i Recerca i Universitats, Victòria Alsina i Gemma Geis.

La consellera Alsina també es va reunir a Brussel·les, aquest mes de gener, amb la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreria, en el marc d’una trobada amb els membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrani.

L’última vegada que un vicepresident de la Comissió Europea va visitar el Palau de la Generalitat va ser l’any 2011 i la darrera trobada oficial amb un comissari a Palau va ser l’any 2015. Posteriorment s’han mantingut altres reunions amb comissaris en altres ubicacions.

2  

Imatges

El cap de l'Executiu durant la reunió

El cap de l'Executiu durant la reunió 175

El president Aragonès amb el vicepresident Schinas

El president Aragonès amb el vicepresident Schinas 124