Missatge institucional del president amb motiu del 5è aniversari de l' 1 d'octubre

President Aragonès: "Vam fer el referèndum de l'1-0 i farem que Catalunya torni a votar"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Vam fer el referèndum de l'1-0 i farem que Catalunya torni a votar"

  1. El cap de l’Executiu ha fet aquest migdia un missatge institucional amb motiu del cinquè aniversari de l’1 d’octubre
Missatge institucional amb motiu del 5è aniversari de l'1-O{"name":"2022/10/14/13/47/422f2abd-ad15-4980-9693-53167864ae47.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":103092}

El president de la Generalitat, Perer Aragonès, ha qualificat aquest migdia, en un missatge institucional amb motiu del cinquè aniversari de l’1 d’octubre, de “gran victòria” i ”una gran lliçó de valors democràtics” aquesta efemèrides, que va ser possible “gràcies a la gran aliança entre institucions, societat civil i ciutadania”. Per això, Aragonès ha fet una crida a posar en valor “aquests aprenentatges” i “tornar-nos a trobar, tornar a treballar en positiu en allò que ens uneix de forma inqüestionable: l’ampli consens que Catalunya ha de decidir lliurement, de forma col·lectiva i en pau, quin ha de ser el futur polític del país”.

Vam fer el referèndum de l’1 d’octubre i farem que Catalunya torni a votar”, ha assegurat el presidenti en aquesta voluntat ha emmarcat l’Acord de Claredat que va proposar aquesta setmana en el Debat de Política General “per determinar quan i com Catalunya ha de poder exercir de nou el dret a decidir”.

“Ho tornarem a fer possible per donar resposta a l’àmplia, sòlida i transversal majoria de la ciutadania de Catalunya que vol decidir en llibertat el futur del país; i ho tornarem a fer perquè aquesta és la via per resoldre el conflicte polític amb l’Estat, perquè som molts els que volem que Catalunya sigui un país lliure, i sabem que així construirem un país més just i més pròsper”, ha declarat Aragonès.

I ha continuat: “hem de tornar a parlar de democràcia, hem de tornar a centrar-nos en el dret a vot, en els drets i llibertats que tots tenim i que volem exercir amb plenitud”, perquè “quan ho hem fet, hem avançat com mai abans”, ha dit.

El cap de l’Executiu ha agraït també la tasca de tots els que van fer possible l’1 d’octubre i també dels que van anar a votar aquell dia, “tant els que van votar sí com els que van votar no”. “Gràcies per defensar la democràcia, per defensar el dret a decidir de forma col·lectiva quin ha de ser el futur polític del país”, ha reblat.


Nota: S’adjunta text íntegre del missatge institucional del president

1  

Fitxers adjunts

Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu del 5è aniversari de l'1 d'octubre

Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu del 5è aniversari de l'1 d'octubre
PDF | 90194

undefined
undefined
undefined
undefined