Parlament

President Aragonès: "En els moments d'incertesa necessitem institucions sòlides"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "En els moments d'incertesa necessitem institucions sòlides"

  1. El cap de l’executiu assegura al Parlament que el Govern continua treballant: “No estem esperant. Estem actuant”
  2. El president cita el paquet de 300 milions d’euros dedicats a mesures contra la inflació i l’empresa pública d’energia com a exemples
El president intervenint en el ple. Autor: Rubén Moreno
El president intervenint en el ple. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/10/05/13/35/e3271c5b-7381-4ed6-b3a6-423285dad0fb.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":97637}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí a la sessió de control al Parlament, que té molt clar que “en els moments d’incertesa i en la defensa dels valors humanitaris, necessitem institucions sòlides”, ha afegit. El cap de l’Executiu ha declarat que aquest punt és un compromís “des del primer dia” i que la seva feina és construir institucions “que donin resposta a la ciutadania i, evidentment, amb l’impuls polític del programa que vaig presentar en aquest Parlament”, ha explicat.

En aquest sentit, el president ha reiterat que “Catalunya necessita un govern estable dedicat al 100% a servir la ciutadania” i s’ha mostrat convençut que, si aquesta és la prioritat de l’Executiu en el que queda de legislatura, com ho ha estat fins ara, “la bona feina que ja hem fet en molt poc temps encara serà més positiva”.

El president ha manifestat que “ni jo ni el Govern estem esperant. Estem actuant”, i, per tant, l’acció de Govern continua aquesta setmana: “La nostra voluntat es que malgrat les incerteses el Govern continuï treballant, evidentment, amb tota la força”.

“No estem esperant, per exemple, per tirar endavant l’Energètica”, ha dit en referència a la nova companyia publica d’energia que es va aprovar el passat dimarts al Consell Executiu. Aragonès l’ha definit com a una empresa que permetrà entrar en la participació, en la generació i en la distribució i comercialització d’energia. “La setmana passada vaig presentar unes propostes que tiraran endavant per valor de 300 milions d’euros, que és un primer paquet de mesures en contra de la inflació i que agafen d’àmbits com l’habitatge, les energies renovables, ajudes directes a les famílies i també una especial atenció als joves”, ha explicat.

Aragonès ha detallat també “l’increment de despesa per comprar habitatge per tanteig i retracte (11,5 milions d’euros) per famílies vulnerables i el reforç de l’Agència Catalana de Consum per sancionar grans tenidors i que sàpiguen que han de complir la llei”, ha afegit.

“El govern governa amb accions clares, amb un pressupost que hem aprovat aquest 2022 que ha permès fer un gran avanç en tots els àmbits de responsabilitat de la Generalitat i estic convençut que també ho farà amb totes les eines pel 2023”, ha destacat.

1  

Imatges

El president durant la seva intervenció

El president durant la seva intervenció 114265

undefined
undefined
undefined
undefined