El president Aragonès amb el president de la Comissió Jurídica Assessora, Jaume Vernet

President Aragonès: "Cal valorar, preservar, potenciar i seguir enfortint les institucions del país"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Cal valorar, preservar, potenciar i seguir enfortint les institucions del país"

  1. El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte commemoratiu del 90è aniversari de la Comissió Jurídica Assessora i de presentació de la Memòria del 2021


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor aquesta tarda la importància de les institucions del país, que, ha dit, “cal valorar, preservar, potenciar i és imprescindible seguir enfortint”. “Avui Catalunya és el que és com a país gràcies a unes institucions democràtiques que representen la voluntat dels nostres conciutadans”, ha reblat.

El president Aragonès i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Jaume Vernet, durant l'acte al Palau de la Generalitat.
El president Aragonès i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Jaume Vernet, durant l'acte al Palau de la Generalitat.
{"name":"2022/10/17/18/46/cc694613-23ba-4223-a046-256e0dd6d90a.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":2107473}

El cap de l’Executiu ha parlat de les institucions democràtiques durant l’acte commemoratiu del 90è aniversari de la Comissió Jurídica Assessora i de presentació de la seva Memòria del 2021. Durant l’acte s’ha distingit amb medalles els expresidents d’aquest òrgan Albert Lamarca, Tomàs Font i Josep Enric Rebés.

Pere Aragonès ha insistit en el “paper protagonista” de les institucions del país “a l’hora de construir aquesta nació compartida per tothom”. I ha afegit que “s’ha construït aquesta nació compartida garantint a tothom educació, salut i la millor atenció social possible, creant oportunitats i benestar”. “Com més nació compartida construïm, aprofitant totes les eines que tenim a les mans, sense desligitimar-ne cap, més a prop som del país de ciutadans i ciutadanes lliures que tan desitgem”, ha conclòs.

Durant l’acte, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president també ha posat de relleu que “quan el president Macià va constituir la Comissió Jurídica Assessora, ara fa 90 anys, ho va fer amb una clara visió de dotar-se d’una eina que donés solidesa jurídica als fonaments de la Generalitat republicana”.

Segons la memòria de l’any 2021, que ha presentat el seu president, Jaume Vernet, la Comissió Jurídica Assessora ha aprovat més de 400 dictàmens i 322 resolucions. El president Aragonès ha destacat que aquesta ha estat “la xifra més alta mai assolida” per aquest òrgan, que “demostra la gran feina d’acompanyament que fa al propi Govern de la Generalitat i també al conjunt d’administracions públiques catalanes, i de forma molt especial al món municipal”.

Creada el 1932 i restablerta el 1978, la Comissió Jurídica Assessora és l’òrgan assessor del Govern de la Generalitat de Catalunya encarregat de vetllar per la legalitat de l’actuació de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya. Aquest web pretén acostar la institució a la ciutadania i, en particular, als diversos sectors que hi estiguin interessats. Per això, facilita el coneixement de la institució, l’accés als dictàmens que emet i als estudis que elabora, així com a d’altres eines i recursos relacionats amb la funció consultiva.

2  

Imatges

El president Aragonès i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Jaume Vernet.

El president Aragonès i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Jaume Vernet. 2107473

El president Aragonès durant el seu discurs.

El president Aragonès durant el seu discurs. 2160010

undefined
undefined
undefined
undefined