Compareixença al Parlament

President Aragonès: "Afrontem la nova etapa de Govern amb la voluntat de construir acords amplis i transversals, que és com es governa per a la Catalunya sencera"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Afrontem la nova etapa de Govern amb la voluntat de construir acords amplis i transversals, que és com es governa per a la Catalunya sencera"

  1. El cap de l’Executiu ha comparegut aquest matí al Parlament per donar compte dels canvis en el Govern
  2. Aragonès ha assegurat que “les majories parlamentàries existeixen” i ha demanat “voluntat política i coratge” per arribar a acords que permetin avançar
El president durant la seva compareixença. Autor: Rubén Moreno
El president durant la seva compareixença. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/10/19/10/41/b1022c34-ae55-467f-b7df-d8055e13e6bb.jpg","author":"Rubén Moreno. Oficina de comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":175643}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest matí al Parlament per a donar compte de la modificació en l’estructura i la composició del Govern. Una nova etapa que el cap de l’Executiu ha assenyalat que afronta “amb la voluntat de construir acords amplis i transversals, que és com es governa per a la Catalunya sencera”. “Aquesta és la meva predisposició i voluntat, avançar projecte a projecte, mesura a mesura”, ha subratllat, “negociant, sumant complicitats i construint consensos”, amb totes les formacions a favor del progrés social i del dret a decidir, per tal de construir majories “per enfortir l’estat del benestar i fer avançar el país amb tota l’ambició nacional”.

Amb aquest objectiu, Aragonès ha destacat que “és imperatiu i ningú és pot inhibir” de la responsabilitat d’arribar a acords “si pensem en les necessitats de la ciutadania”, i ha demanat a totes les formacions polítiques “treballar amb mentalitat oberta i mà estesa”.

“Aquestes majories existeixen si posem l’interès del país per davant dels interessos partidistes. És qüestió, sobretot, de voluntat política i de coratge”, ha emfatitzat. I ha assegurat que treballarà per arribar a “acords que permetin avançar”. “Aquest Govern no s’aturarà i davant de tot problema, trobarem una solució”, ha afegit.

En el marc dels pressupostos per al 2023 és on el president ha subratllat especialment aquesta necessitat d’entesa i s’ha mostrat convençut que, “si deixem al marge els interessos de cada grup en el joc parlamentari, podem estar molt a prop d’arribar a un acord”. Aragonès ha insistit que en els propers dies se seguirà treballant amb els grups i també amb els diferents agents socials i econòmics, “per introduir-hi les millores i propostes que facin falta perquè no siguin només uns pressupostos del Govern, sinó uns pressupostos de la ciutadania, de país”. I ha reafirmat laseva voluntat de prioritzar la negociació amb els grups amb qui els últims anys s’ha acordat la governança del país: “Si hi ha voluntat per totes les parts, podrem reeditar aquesta majoria. La meva hi és”.


“Màxima ambició social i màxima ambició nacional”

Intervenció del president
Intervenció del president
{"name":"2022/10/19/10/46/bc2a828d-8aaf-48c2-9e70-6ad49945b611.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":154642}

El president de la Generalitat ha començat la seva compareixença agraint públicament la tasca de tots els consellers de Junts que van formar part del Govern i destacant que a finals de setembre ja “s’havia executat més d’un 40% del Pla de Govern”.

Amb la convicció que “el país no s’atura i, en conseqüència, el Govern tampoc”,Aragonès ha afirmat que els nous consellers i conselleres que s’han incorporat al Govern comparteixen “la visió transformadora, la voluntat de progrés i la inequívoca voluntat de fer que Catalunya decideixi amb llibertat el futur del país”. “Màxima ambició social i màxima ambició nacional, sense cap renúncia”, ha destacat, i ha subratllat que els nous titulars dels Departaments de la Generalitat “ens ajuden a abraçar els consensos del 80%”.

“La feina que us pertoca assumir no és gens senzilla, però sé que donareu el millor de vosaltres mateixos” els ha dit, amb la voluntat de “donar resposta als tres objectius del Govern: fer front a la crisi econòmica i social, transformar el país i resoldre el conflicte polític amb l’Estat”. I en aquest últim punt ha subratllat que “cal acabar d’una vegada per totes amb tota forma de repressió” i, alhora, “acordar com donem resposta a la voluntat majoritària de la ciutadania de decidir amb llibertat el futur polític del país”.

A més del canvi de consellers i conselleres, el nou Govern també ha incorporat modificacions en l’estructura, amb una redistribució de les competències. La conselleria de la Presidència assumeix competències de diferents departaments, entre les quals destaquen les polítiques de transparència i bon govern; els processos electorals; les telecomunicacions; les polítiques de ciberseguretat i identificació electrònica; la direcció de les delegacions territorials i Afers Religiosos. La conselleria de Treball i Empresa assumeix la promoció i la defensa de la competència,la societat digital i la confecció i la direcció de les polítiques d'innovació del sector de les tecnologies digitals avançades. I l’actual conselleria de Territori incorpora de Drets Socials totes les polítiques d'habitatge

undefined
undefined
undefined
undefined