El president Aragonès i el comissari europeu de Justícia

President Aragonès: "Hem traslladat a la Comissió Europea que el ciberespionatge no és admissible en una democràcia"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Hem traslladat a la Comissió Europea que el ciberespionatge no és admissible en una democràcia"

  1. El cap de l’Executiu i la consellera Serret es reuneixen amb el comissari europeu de Justícia
  2. Considera una “bona noticia” l’impuls d’un corredor d’energia verda que situa “Catalunya com a punt neuràlgic de la nova estructura energètica europea”


El president Aragonès i el comissari europeu de Justícia
El president amb el comissari europeu de Justícia. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2022/10/20/18/42/6c0b01a2-56d2-4111-a232-2850a17eb393.jpg","author":"Comissió Europea","type":"0","location":"0","weight":"3741564"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, s’han reunit aquesta tarda amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, per abordar el problema del ciberespionatge i les seves conseqüències. Tal i com ha explicat el president Aragonès després de la trobada, “li hem traslladat que espionatge i seguiments com aquests no són admissibles en una democràcia”. “Des dels propis estats membres i, sobretot, des de les institucions europees, cal treballar al màxim per protegir els drets fonamentals de la ciutadania”, ha afegit.


El president Aragonès i la consellera Serret amb el comissari europeu de Justícia{"name":"2022/10/20/18/45/2780eb30-7620-4686-a1e9-dce9ec909829.jpg","author":"Comissió Europea","type":"0","location":"0","weight":2960248}

El president ha traslladat al responsable la disposició del Govern català a col·laborar en tot allò que pugui per eradicar l’ús d’aquestes pràctiques. “Vam dir que per nosaltres la carpeta de Pegasus que ha afectat Catalunya no estava tancada i no està tancada”. El president de la Generalitat ha agraït la disponibilitat del comissari europeu de Justícia i ha avisat que “estarem amatents” a les accions que es derivaran del requeriment d’informació que s’ha fet per part de la Unió Europea (UE) a les institucions de l’estat espanyol. “Les institucions europees també estan preocupades per aquesta qüestió”, precisat.

El cap de l’Executiu ha valorat “positivament” la represa de les relacions amb la UE, especialment en un moment en què “les institucions europees cobren un protagonisme fonamental per donar resposta a la crisi energètica, però també per la reconfiguració de l’espai comú europeu” derivada del conflicte entre Ucraïna i Rússia.


Corredor d’energia verda

El president Aragonès i la consellera Serret davant la comissió europea{"name":"2022/10/20/18/47/21af0331-2a84-4949-bdeb-29b078b3bc9c.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":70449}

El president de la Generalitat ha considerat una “bona noticia” l’impuls d’un corredor d’energia verda que ha d’unir la península ibèrica amb França. En paraules del cap de l’Executiu, aquesta iniciativa situa “Catalunya com a punt neuràlgic de la nova estructura energètica europea”. El president Aragonès ha advertit que es tracta d’un acord polític i que ara “cal veure com s’aterra”. Tal i com ha precisat, des de Catalunya “hi tenim molt a dir, perquè sigui el millor projecte possible”.

Aquest matí, el cap de l’Executiu ha visitat la a la Delegació del Govern davant la Unió Europea, on ha mantingut una reunió de treball amb la consellera Meritxell Serret. Després de la trobada, s’ha anunciat que Ignasi Centelles serà el nou delegat del Govern de la Generalitat davant de la Unió Europea.


Reunió amb el responsable de Mercat Interior

Demà, divendres, el president, acompanyat de la consellera d’Economia, Natàlia Mas, es reunirà amb el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton, per explorar la contribució que pot fer Catalunya en el marc de la sobirania digital europea i en el disseny i creació del xip europeu. També exploraran, en la línia de sobirania energètica, l’aposta catalana per l’hidrogen verd.

undefined
undefined
undefined
undefined