El president durant la compareixença.

President Aragonès: "Avui fem un pas endavant per aconseguir la fi de la repressió i començar a construir una resolució del conflicte polític"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Avui fem un pas endavant per aconseguir la fi de la repressió i començar a construir una resolució del conflicte polític"

  1. El president de la Generalitat assegura que la reforma del delicte de sedició “suposa una millora per al conjunt de persones represaliades”
  2. El cap del Govern ha explicat que el Govern “seguirà perseverant per fer possible l’amnistia” i per “ampliar els acords i construir-ne de nous que ens ajudin a avançar”
El president durant la compareixença.
El president durant la compareixença.
{"name":"2022/11/11/10/10/232f1973-da4d-4337-a4c1-8da17ff4de53.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":102819}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest matí per celebrar la derogació del delicte de sedició. “Fem un pas molt important per aconseguir la fi de la repressió i començar a construir una resolució del conflicte polític”, ha assegurat. El cap de l’Executiu ha explicat un acord amb el Govern de l’Estat “per eliminar el principal delicte pel qual van ser condemnats les preses i presos polítics a 100 anys de presó per haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Un fet del tot necessari que suposa una millora per al conjunt de persones represaliades, aplanant el camí de la recuperació de les llibertats de qui ja ha estat condemnat”, ha afegit.

El missatge del president ha defensat la perseverança en el diàleg “és una clara mostra que perseverar amb els teus objectius dona fruits”, ha afegit, alhora que ha recordat que continuarà treballant “amb tota la determinació per ampliar els acords i construir-ne de nous que ens ajudin a avançar com ho fem avui”. “El més important és que l’objecte que avança en aquesta negociació no és la posició d’un partit o un altre, sinó els drets i les llibertats”, ha destacat.

Durant una compareixença davant els mitjans de comunicació a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, Aragonès ha posat en valor l’acord perquè “és un pas importantíssim per aconseguir l’objectiu de posar fi a tota forma de repressió”, ha dit. Malgrat això, el president ha avisat: ”Però queda camí per recórrer encara".

Aragonès ha volgut destacar que l’existència del delicte “encara avui representa una greu amenaça pels drets i llibertats, per les persones compromeses amb la llibertat del nostre país, i que està allunyat dels estàndards europeus i internacionals, com ens han recordat el Consell d’Europa i organismes vinculats a Nacions Unides” i per això, ha dit, “avui fem un pas molt important. I en caldrà fer més. Perquè seguim compromesos amb aconseguir els efectes de l’amnistia”.

El president ha volgut destacar que el Govern seguirà “utilitzant tota la força democràtica per aconseguir el doble objectiu de culminar la fi de la repressió i fer que la ciutadania de Catalunya torni a votar sobre el futur del país violència policial”, ha conclòs, per recordar que aquest fet “ens ha d’omplir d’esperança, però sobretot d’energia col·lectiva, per seguir avançant”.

2  

Imatges

El president a la Galeria Gòtica

El president a la Galeria Gòtica 2125915

El president durant la compareixença.

El president durant la compareixença. 1175286

undefined
undefined
undefined
undefined