Sessió de control

President Aragonès: "Aprofitarem totes les oportunitats que tinguem per acabar amb la repressió política, organitzar un referèndum mai pot ser un delicte"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Aprofitarem totes les oportunitats que tinguem per acabar amb la repressió política, organitzar un referèndum mai pot ser un delicte"


  1. El cap del Govern assegura, en la sessió de control del Parlament, que “no ens resignarem” davant la negativa del govern espanyol a pactar un referèndum i defensa un “Acord de claredat” per avançar
  2. Pere Aragonès confia en disposar “el més aviat possible” d’un nou Pressupost i ressalta l’esforç del Govern per negociar-lo
Sessió de control del Parlament{"name":"2022/12/14/12/56/a3d8b60b-4ce9-42a0-ae6c-0ea701ba30bd.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":90659}


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat aquest matí que el Govern “aprofitarà totes les oportunitats que tinguem al nostre abast per acabar amb la repressió política” i en aquesta voluntat ha emmarcat l’acord de reforma del Codi Penal. Aragonès ha insisitit que s’actuarà “amb tot el que estigui a les nostre mans, perquè estem convençuts que organitzar un referèndum, que Catalunya pugi votar lliurament i democràticament el seu futur, mai pot ser delicte”.

El cap de l’Executiu, que ha intervingut en la sessió de control del Parlament, ha assegurat que amb la reforma del Codi penal “cap persona represaliada estarà en una situació pitjor que abans que s’aprovés aquesta reforma” i ha remarcat que aquests canvis no responen a “sortides individuals sinó que totes són col·lectives”. “Hi ha la possibilitat de millorar la situació i disminuir la repressió”, ha reblat.

Sobre la negativa del govern espanyol a pactar un referèndum, el president ha deixat clar que “no ens resignarem” davant aquest rebuig, i ha tornat a reclamar un “Acord de claredat” amb l’estat. “És imprescindible obrir un debat en aquest país per posar sobre la taula una proposta de referèndum reconegut per la comunitat internacional”, ha afirmat Pere Aragonès. I ha continuat: “som molt conscients de les dificultats d’assolir aquest acord, però, sabedors de les dificultats, no hem d’aturar-nos ni disminuir ni un gram de la nostra energia en defensar que tenim el dret a decidir lliurement el nostre futur”. I en aquest sentit s’ha mostrat obert a escoltar i treballar les propostes que arribin d’altres partits i actors de la societat.

Negociació dels pressupostos

Per altra banda, el president ha insistit en la necessitat de tenir un suport ampli pel projecte de Pressupostos que vol presentar el Govern “el més aviat possible”, ha dit. “Sempre és millor un pressupost que estigui vigent 11 mesos i mig que no n’estigui 9”, ha explicat en resposta al diputat Josep Maria Jové. Aragonès ha ressaltat l’esforç del Govern per aconseguir un consens, amb 26 reunions amb diferents grups polítics, però també fora de l’arc parlamentari: “També hem volgut compartir les prioritats dels pressupostos amb els agents socials. Amb sindicats, les patronals, amb la Taula del Tercer Sector o amb Actua Cultura, la plataforma que ha batallat per aconseguir el 2% del pressupost dedicat a cultura. I estem avançant, estem anant en aquest sentit”.

Una de les mesures que s’incorpora al projecte, ha explicat el president, i “que no s’havia produït en els darrers anys”, ha detallat, és l’increment de l’indicador que fixa qui pot accedir a moltes de les prestacions que dona la Generalitat com ara la renda garantida i quant es paga per aquesta prestació. “Això estava congelat des del 2010 i ara l’augmentem el 8%. Això permetrà ajustar les polítiques de prestacions de la Generalitat en part amb la situació actual a nivell econòmic i també amb l’augment del cost de la vida”, ha detallat.

2  

Imatges

Intervenció del president (1)

Intervenció del president (1) 90659

Intervenció del president (2)

Intervenció del president (2) 107173

undefined
undefined
undefined
undefined