El president Aragonès durant l'acte de cloenda de l'Any Trias Fargas.

El president Aragonès reivindica el "compromís amb el país" i la "voluntat transformadora" de Trias Fargas

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica el "compromís amb el país" i la "voluntat transformadora" de Trias Fargas

  1. El cap de l’Executiu encapçala l’acte de cloenda de l’Any Trias Fargas, en un acte en el qual també ha intervingut la consellera Natàlia Mas
El president Aragonès durant l'acte de cloenda de l'Any Trias Fargas.
El president Aragonès durant l'acte de cloenda de l'Any Trias Fargas.
{"name":"2022/12/19/20/31/7bbf4975-8072-4a46-8b9f-26da19322e34.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":59298}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest dilluns “el compromís amb el país, que vol dir el compromís amb la gent del país”, la capacitat de “pensar en gran” i la “inequívoca voluntat transformadora”, així com el “compromís social” de qui va ser conseller d’Economia de la Generalitat, Ramon Trias Fargas. “És un dels grans noms de la Catalunya que estava reconstruint-se institucionalment i democràticament després del franquisme”, ha afegit el cap de l’Executiu durant la seva intervenció en l’acte de cloenda de l’any Trias Fargas que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.

El president Aragonès ha destacat que el polític va tenir clar com havia d’avançar el país d’acord amb “els valors de les principals corrents polítiques europees” com l’amor per la llibertat individual i col·lectiva, el compromís amb el progrés i la justícia social i la defensa de la nació catalana amb la denúncia del centralisme i la defensa del dret a la lliure determinació de Catalunya.

A l’hora de pensar el país, Trias Fargas ho feia amb l’economia com a punt de partida per transformar-ho tot”, ha dit el president que ha recordat que volia fer-ho a partir del “principi de realitat”. I ho ha exemplificat amb la seva recerca acadèmica per mostrar el desequilibri econòmic entre Catalunya i l’Estat espanyol, “un desequilibri que des d’aleshores no s’ha solucionat”. Abans de concloure, el cap de l’Executiu també ha destacat la seva tasca per “la inclusió i acompanyament de les persones amb discapacitat”.

La consellera Natàlia Mas durant la seva intervenció.
La consellera Natàlia Mas durant la seva intervenció.
{"name":"2022/12/19/20/32/a7b55ca8-ba7b-4cd1-a54f-be6692a8b0a7.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":79109}

Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha destacat els tres grans compromisos de Ramon Trias Fargas: el polític, l’econòmic i el social. Pel que fa al primer, ha recordat com l’economista i polític va ser “pioner” en l’estudi de les balances fiscals: “Aquesta era una de les seves grans preocupacions”, ha dit. El compromís econòmic també s’observava en “la ferma creença” de Trias Fargas “en l’estudi i l’anàlisi per millorar la presa de decisions en polítiques públiques”.

Per últim, el compromís social es va poder apreciar en la LISMI, l’anomenada “Llei Trias”, una legislació pionera, moderna i progressista que va reconèixer els drets de les persones amb discapacitat.

A l’acte també hi ha assistit el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, així com familiars de Trias Fargas i altres autoritats.

3  

Imatges

El president Aragonès durant la seva intervenció.

El president Aragonès durant la seva intervenció. 1597576

La consellera Natàlia Mas en el transcurs de la seva intervenció.

La consellera Natàlia Mas en el transcurs de la seva intervenció. 2173945

Un moment de l'acte de cloenda de l'Any Trias Fargas al Palau de la Generalitat.

Un moment de l'acte de cloenda de l'Any Trias Fargas al Palau de la Generalitat. 1264445

undefined
undefined
undefined
undefined