El president durant el parlament posterior a l'ofrena.

President Aragonès: "Macià ens interpel·la a seguir treballant pel màxim nivell de llibertat de Catalunya"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Macià ens interpel·la a seguir treballant pel màxim nivell de llibertat de Catalunya"

  1. El cap de l’Executiu ha participat a l’ofrena a la tomba del president Francesc Macià pel 89º aniversari de la seva mort
  2. Aragonès ha apel·lat al “compromís amb les classes populars” i la lluita per la justícia social i la democràcia


El president durant el parlament.
El president durant el parlament.
{"name":"2022/12/25/11/18/2a2a7d7d-7a2d-4999-ba17-1cda0dcd5ad2.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":161782}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha participat aquest matí de Nadal a la tradicional ofrena floral a la tomba del que fou president de la Generalitat, Francesc Macià. L’acte, al cementiri de Montjuïc de Barcelona, ha servit per retre homenatge pel 89º aniversari del seu traspàs. Al seu discurs, el president ha posat en valor la figura del president republicà: “Macià ens interpel·la a seguir treballant pel màxim nivell de llibertat de Catalunya I ens inspira amb els seus valors republicans a seguir compromesos amb la justícia social, els drets i llibertats, amb la causa de la democràcia i la justícia”.

El cap de l’Executiu ha explicat que el seu govern se sent “continuador” del llegat de Macià. “Si avui tenim Generalitat és gràcies a Francesc Macià. Gràcies a fer possible el 1931, la proclamació de la República catalana a través de la força dels vots i a través de la força de les urnes que després esdevindria la Generalitat recuperada”, ha recordat.

En aquest sentit, ha defensat la independència de Catalunya tal com, ha dit, va fer l’anterior president republicà. “Ell sempre havia pensat que la independència i sobirania del nostre poble era condició indispensable per oferir la igualtat d'oportunitats, la major justícia social pel conjunt de la ciutadania”, ha afegit, per cloure: “El seu compromís amb les classes populars, especialment amb els treballadors del camp i de la ciutat, el seu compromís amb la justícia i el seu compromís amb la llibertat de Catalunya van marcat tota la seva vida”.

El president, que ha estat acompanyat per diversos membres del Govern, ha saludat un cop acabats els parlaments als descendents de Francesc Macià abans de marxar.


2  

Imatges

El president i altres membres del Govern davant la tomba de Macià.

El president i altres membres del Govern davant la tomba de Macià. 134860

El president durant l'ofrena.

El president durant l'ofrena. 204317

undefined
undefined
undefined
undefined