Parlament

President Aragonès: "Si posem per davant els interessos de país, podem tenir un acord de pressupostos bo per a la ciutadania i per als serveis públics"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Si posem per davant els interessos de país, podem tenir un acord de pressupostos bo per a la ciutadania i per als serveis públics"

  1. El cap de l’Executiu assegura que el Govern seguirà intensificant les negociacions per aconseguir una majoria que permeti aprovar els comptes “amb la màxima immediatesa”


El president intervenint al Ple. Autor: Rubén Moreno
El president intervenint al Ple. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/01/25/12/10/bb59ed49-1934-4789-b34e-6209983dbab6.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":102760}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat aquest matí la necessitat que Catalunya aprovi el projecte de pressupostos i ho faci “el més aviat possible” per tal de donar resposta a les necessitats més immediates dels ciutadans. “Tenim un projecte de pressupostos que és molt important pel país perquè incorpora una millora de la inversió publica, que necessita temps per ser executada, i una millora de la dotació de tots els serveis públics. I, avui, una part de les respostes als que estan al carrer demanant-les, es podran donar millor amb aquest pressupost”, ha reiterat el president.

En el ple del Parlament, durant la sessió de control al president, el cap de l’Executiu ha subratllat que el Govern “no està de braços plegats” i seguirà “intensificant el treball negociador” per poder tenir la majoria per aprovar els comptes “amb la màxima immediatesa”. “Sé que haurem de construir el projecte a través de consensos i acords. Mai no he estat partidari del tot o res i sé que la política i la negociació implica parlar, negociar i també fer cessions mútues, i crec que hem donat mostres des del Govern d’aquesta voluntat”, ha assegurat. Per aquest motiu, ha demanat al grup dels socialistes “aprofundir en les negociacions” i “tancar un acord el més aviat possible”. “Si posem per davant els interessos de país, per sobre dels legítims interessos de partit, podem tenir un acord de pressupostos que serà bo per la ciutadania i pels serveis públics. I donar resposta a les mancances, però també donar horitzó a les esperances dels ciutadans de Catalunya”, ha dit en resposta al primer secretari del PSC.

Malgrat tot, el cap de l’Executiu ha reivindicat que “el país està en marxa”, com ho mostren les xifres de taxa de creixement, d’atur o d’inflació, millors que la mitjana estatal, i ha insistit que ha de seguir avançant “amb totes les eines i recursos”.

Aragonès ha posat en valor l’increment de despesa del 10,7% que preveu el projecte de pressupostos que “ha de permetre incrementar en més de 1.200 milions d’euros el pressupost del Departament de Salut per afrontar els reptes immediats del sistema o en 650 ME el del Departament d’Ensenyament”, i que també incorpora “una reducció del 50% de les llistes d’espera en l’àmbit de la dependència”. Per això ha remarcat que “aquest Govern farà tot el que estigui a les nostres mans per servir el millor possible i amb tots els recursos els ciutadans del país”.

undefined
undefined
undefined
undefined