El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest migdia l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023 al Parlament de Catalunya i ha expressat el seu agraïment a les diputades i els diputats i als grups parlamentaris que han facilitat l’aprovació del que ha definit com “uns bons pressupostos, necessaris per al país”.

El president i la consellera Mas, després de l'aprovació dels comptes. Autor: Rubén Moreno
El president i la consellera Mas, després de l'aprovació dels comptes. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2023/03/10/14/43/fb14ec34-6232-4b08-b889-1834a7f77e5f.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":120266}

El cap de l’Executiu ha pres la paraula, després de la votació amb la què el Parlament de Catalunya ha donat llum verda als pressupostos, i ha ofert “la mà estesa als grups que hem estat parlant, però amb els que no ha estat possible encara l’acord”. “Estic convençut que en l’execució del pressupost i en la resta de polítiques del Govern trobarem espai per posar-nos d’acord i per compartir aquest camí”, ha afirmat.

Pere Aragonès també ha llençat un missatge a la ciutadania, perquè “tingui per segur que, malgrat les dificultats i els obstacles, com que mirem sempre endavant, sempre trobem els camins per seguir avançant, per fer d’aquest país un país més lliure, més just, més pròsper, més verd, més feminista i més democràtic”.

Els pressupostos del Govern per al 2023 inclouen una despesa total de 41.025 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 7,6% respecte als anteriors. Els departaments que més creixen en valor absolut són Salut i Educació, amb increments de 1.128 milions i 675, respectivament. Els comptes prioritzen l’enfortiment de l’estat del benestar, l’acceleració de la transició energètica i el suport a la indústria i la cultura.