El president passant revista

President Aragonès: "El Govern vol traduir l'agraïment a la Policia de Catalunya amb un impuls sense precedents al cos"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern vol traduir l'agraïment a la Policia de Catalunya amb un impuls sense precedents al cos"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Elena, ha presidit l'acte Nacional de celebració del dia de les Esquadres
  2. S’ha reconegut la trajectòria professional i la tasca policial de 299 agents del cos dels Mossos d’Esquadra, i s’han lliurat 156 medalles a membres de la societat civil i d’altres forces de seguretat
  3. El president i el conseller han subratllat l’esforç que ha fet el Govern dedicant més recursos per fer progressar un cos “proper, amb una altíssima professionalitat i vocació de servei”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha presidit aquest migdia l'acte Nacional de celebració del dia de les Esquadres. El cap de l’Executiu ha mostrat avui “l’agraïment” a la feina d’aquest cos que “amb una vocació de servei públic i altíssima professionalitat”, sempre està “al costat de la ciutadania” i “vivint el que viu la societat catalana” i amb l’objectiu de garantirla “seguretat individual de cadascun dels catalans i les catalanes i la seguretat col·lectiva” , els ha dit. Per això, ha continuat, des del Govern es “vol traduir aquest agraïment en un impuls sense precedents de la Policia de Catalunya”.

Pel president, es tracta d’un “compromís inequívoc, per “fer progressar” el cos i fer-li “la feina més fàcil”.Tot plegat , amb “molts més recursos que no havíem tingut l’oportunitat de fer en el passat”, ha assegurat. Uns recursos dedicats a “posar al dia el cos i enfortint els actius que fa que sigui tant valorat per laciutadania” i “ampliant el número d’efectius al cos, rejovenint-lo amb promoció interna idisposant de noves eines i millorant les actuals, i amb noves comissaries” .

El cap del Govern també ha volgut deixar clar que “reforçar el cos també passa per seguir impulsant un nou model de seguretat”, que ha de donar resposta a totes “les exigències de la societat catalana a dia d’avui”. Això vol dir que aquest cos ha d’esdevenir “encara més proper a la ciutadania”, i amb una major vinculació al territori. Un model de policia, que tal i com ha subratllat, s’ha de fer també “augmentant el número d’efectius, rejovenint el cos amb promoció interna, que faci un esforç per feminitzar-se”.

El president, durant la seva intervenció en l'ace (foto: Jordi Bedmar)
El president, durant la seva intervenció en l'ace (foto: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/04/21/15/35/9474db5a-a1ab-43aa-b91a-1d7f309d6422.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":206722}

Es tracta, doncs, “d’impulsar el propi model català de seguretat que sigui capaç de respondre a les exigències de la societat. En aquest sentit, Pere Aragonès ha posat en valor també la importància de les comissaries de proximitat, com les que els propers mesos estaran operatives a Manresa, Tarragona, Moià i al carrer Pau Claris de Barcelona, i la desena més que el Govern té previst d’impulsar, amb l’objectiu de “ser més a prop on passen les coses i on la gent ens necessita” per reforçar encara més “la seguretat de la ciutadania”.

El president ha tancat la seva intervenció refermant el “compromís del Govern en oferir la millor seguretat a la ciutadania” i ha tingut paraules d’agraïmentals mossos i a les mosses d’Esquadra per “l’esforç, compromís i implicació”.

Prèviament a l’acte, que ha tingut lloc Auditori del Fòrum CCIB de Barcelona, el cap del Govern, acompanyat del conseller d’Interior ha passat revista a la formació de Guàrdia d'Honors del cos de Mossos d'Esquadra i a les Unitats del Cos de Mossos d'Esquadra i comandaments del cos

En la mateixa línia i durant l’acte, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també ha destacat que “s’ha fet avançar els Mossos d’Esquadra com mai, amb una policia més propera a la gent, més feminitzada i encara més social, i sobretot amb més efectius, més eines, més mitjans i tecnologia”.

Des del primer dia de mandat hem treballat sense descans per impulsar canvis. Estàvem convençuts que la millor manera de donar suport al cos és amb fets. No només amb paraules”, ha afegit el conseller.

El titular d’Interior ha recordat que el Departament ha iniciat un nou model de comissaries de proximitat i ha destacat que entre el 2022 i el 2033 s’hauran creat 2.500 noves places de mossos, a més de la reserva de places del 40% per a dones.

“Aquest és només l’inici del camí. Seguirem consolidant la policia integral de Catalunya per terra, mar, aire i la xarxa al nivell de les millors policies europees” ha clos el conseller

A més del president i del conseller d'Interior, ha intervingut a l'acte, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, que en el seu discurs, ha fet un repàs de la situació de la seguretat a Catalunya, de l’activitat dels Mossos d’Esquadra i dels reptes de futur que afronta el cos. Sallent ha parlat de “renovació i transformació” com a eixos centrals de l’actual procés engegat i ha remarcat que s’afronta “un relleu generacional, canvis en els sistemes de direcció i en els estil de lideratge, la modernització del parc mòbil, de les infraestructures, de l’estructura i els sistemes de treball”.

“Són reptes, ha dit, que passen per mantenir la nostra essència i les nostres fortaleses” i al mateix temps centrats en l’oportunitat de que “el cos s’ajusti a les necessitats de la ciutadania” que ha de permetre “incorporar nous perfils professionals i que ha d’ajudar a esdevenir un reflex de l’actual societat catalana”.


El president, passant evista a la formació de Guàrdia d’Honor del cos de Mossos d’Esquadra (foto: Jordi Bedmar)
El president, passant evista a la formació de Guàrdia d’Honor del cos de Mossos d’Esquadra (foto: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/04/21/15/38/025378ec-c401-40ee-af7e-bb357c08fd57.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":460089}

299 Mossos d’Esquadra reconeguts per la seva tasca i trajectòria professional

L’Acte Nacional de les Esquadres s’ha iniciat amb el testimoni d’una família que va ser rescatada per un mosso fora de servei al riu Garona el passat 2 d’agost. Davant de tot l’Auditori del Fòrum CCIB de Barcelona, han adreçat unes paraules a l’agent que els va salvar la vida amb coratge i valentia posant en risc la seva.Avui, el mosso s’ha retrobat amb la família amb qui s’ha fos en una forta abraçada enmig dels aplaudiments de tots els assistents a l’acte.

Aquesta actuació, que ha estat reconeguda amb una medalla d’argent amb distintiu blau, és només una de les 299 accions meritòries que avui s’han posat en valor en reconeixement a la trajectòria professional i a la tasca policial duta a terme al llarg de l’any passat. Els agents condecorats van prioritzar la seguretat de les persones, mostrant el compromís i la professionalitat amb la societat, així com el coratge en les seves actuacions. Durant l’acte, també s’ha reconegut la contribució de membres de la societat civil en la millora de la seguretat pública, d’altres cossos policials i la judicatura amb la concessió de 155 medalles.

La portaveu del cos, Montserrat Escudé, ha estat condecorada amb la medalla de bronze amb distintiu blau pel desenvolupament rigorós de la seva feina al capdavant de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana i com a portaveu de Mossos.

Les autoritats i els màxims comandaments del cos han lliurat les condecoracions posant en valor investigacions com, per exemple, la resolució d’una brutal agressió sexual a Igualada i el cas Forex en què, juntament amb la Guàrdia Civil i Eurojust, es va desarticular una organització criminal especialitzada en estafes financeres a nivell mundial. També ha estat reconegut el treball desenvolupat per mossos de la Unitat Central d’Inspeccions Oculars per desenvolupar el reactiu POSME, una tècnica pionera que detecta empremtes dactilars a la pell i en superfícies.

Després del lliurament de les diferents condecoracions, s’ha fet un homenatge i reconeixement als fills i filles de mossos i mosses morts que van dedicar les seves vides a protegir la ciutadania i a garantir la seguretat.










1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Mossos d'Esquadra

Nota de premsa Mossos d'Esquadra
PDF | 62412

undefined
undefined
undefined
undefined