1. En la sessió de control del Parlament, remarca que se sent “molt orgullós d'un país que ha aturat la dreta i l'extrema dreta, a Catalunya i a l'estat espanyol”
El president Aragonès respon les preguntes (Fotografia Arnau Carbonell){"name":"2023/07/26/11/46/4da5a8e3-9622-4699-b67b-769e51136766.jpeg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":"92933"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat avui que els resultats electorals de diumenge passat situen l’independentisme “en una posició d'oportunitat per avançar en la resolució del conflicte polític i de responsabilitat, perquè el moment és important”

“Les circumstàncies ens donen una segona oportunitat, aprofitem-la com si fos la darrera i treballem conjuntament, amb la màxima exigència, ha dit el cap de l’Executiu a les forces sobiranistes durant la sessió de control del Parlament, al constatar que els ciutadans han expressat a les urnes que “cal posar-nos d’acord”. Resoldre el conflicte polític “implica negociació”, i Aragonès ha constatat que “ho farem millor si ho fem conjuntament”, per això ha demanat fugir dels retrets que dificulten aquest front comú i “treballar conjuntament”, “des de la màxima eficiència”. “Per part meva, trobaran totes les facilitats i voluntat d'acord”, ha manifestat.

Malgrat que els resultats obtinguts per les formacions independentistes “no han estat bons”, el cap de l’Executiu ha cridat a la necessitat de “construir escenaris per poder avançar en aquella part d'objectius que compartim, que són molts”. I ha remarcat l’oportunitat d’avançar en la resolució de conflicte polític, però també en altres temes fonamentals com “la sanitat, l'educació, el finançament dels serveis públics o les infraestructures”. “Ho hem de defensar tot”, ha apuntat.

Parlament de Catalunya {"name":"2023/07/26/11/50/02de2067-085b-4640-9d09-5c77ee1818e1.jpeg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":115193}

Una altra de les lectures que ha fet el president sobre els resultats electorals és la frenada del bloc de dretes: “Em sento molt orgullós d'un país que ha aturat la dreta i l'extrema dreta, a Catalunya i a l'estat espanyol”, ha constatat, “perquè això diu molt del nostre país i també dels valors i els consensos, que són amplis”.

Aragonès ha reflexionat que també cal mostrar a la ciutadania la utilitat que pot tenir una alternativa a la dreta, en termes de benestar, de progrés econòmic, i de resolució del conflicte polític: “Nosaltres hem defensat l’amnistia i l'autodeterminació i per tant avui, més que mai, és també la principal qüestió que s'ha d’abordar a Catalunya, amb calma i discreció, però també amb tota l’exigència mútua necessària”.

En aquest sentit, ha remarcat que venen setmanes de “negociacions i també de coratge”, on el PSOE i Pedro Sánchez hauran de “fer els primers passos i explicar quines propostes tenen sobre la taula per tal de poder rebre els suports”.