El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui el nomenament de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, com a vicepresidenta del Govern i del fins ara director de l’Oficina d’Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, com a viceconseller d’Estratègia i Comunicació del Govern, vinculat al Departament de la Presidència. El cap de l’Executiu ha explicat que aquests nomenaments permetran “reforçar el tram d’aquest any de Govern que tenim per endavant”.

El president Aragonès, amb Laura Vilagrà i Sergi Sabrià (fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, amb Laura Vilagrà i Sergi Sabrià (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/01/23/14/23/9296d354-4987-4583-a1bf-16fe7dab649f.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":98159}

En una compareixença informativa, Pere Aragonès ha afirmat que la nova vicepresidenta “ha tingut un paper protagonista en totes i cadascuna de les negociacions que porta a terme el Govern”, i ha destacat especialment la seva “interlocució davant de l'Estat”, que, ha dit, “és el moment d'enfortir, de reconèixer i de donar-li la màxima projecció perquè la veu de Catalunya també sigui defensada amb tota la força davant del govern de l'Estat”.

El cap del Govern ha remarcat que en aquesta interlocució amb l’Estat “tenim diferents carpetes en marxa”, com ara el traspàs de Rodalies, el finançament singular i el dèficit fiscal o el compromís amb la llengua. I ha assenyalat que “cal enfortir el rol paraigües que acompanya aquestes negociacions i moltes d'altres que han de venir, com el seguiment de la implementació de l'amnistia i l'obertura de la segona fase del procés de negociació amb l'Estat”. “I qui ha estat empenyent i obrint aquests camins de diàleg i negociació amb el govern de l'Estat ha estat la vicepresidenta Vilagrà”, ha conclòs.

El president, durant la seva intervenció{"name":"2024/01/23/14/24/c8fe55c4-6f24-44ac-a466-fbcaea7731c6.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":77555}

Del nou viceconseller d’Estratègia i Comunicació, el president Aragonès ha destacat que la tasca que ha fet fins ara “no s'ha limitat al que eren les funcions pròpies de la direcció de l'Oficina de la Presidència, sinó sobretot a aquells projectes estratègics de caràcter transversal que requereixen d'una col·laboració en els diferents àmbits del Govern molt intensa”. Aragonès ha fet notar que aquests projectes, com els fons europeus o “altres projectes transformadors de les polítiques públiques, estan a punt per ser implementats i avançar més que mai”. El seu nomenament, ha afegit, “també ens permetrà sumar noves veus públiques perquè el posicionament del govern arribi sempre a tothom i a tot arreu”.

Pere Aragonès ha assegurat que aquests canvis “no suposen en cap cas un increment de l'estructura”, sinó que “aprofitem els recursos ja existents, però els dotem del rol institucional que pertoca, el que s’adiu amb les responsabilitats que ja estan portant a terme”.

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 287621