El president, durant la seva intervenció en l'acte

President Aragonès: "La campanya No eren bruixes ens ajuda a fer justícia amb el passat"

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La campanya No eren bruixes ens ajuda a fer justícia amb el passat"

  • El cap de l’Executiu ha assistit a la preestrena del documental Bruixes, la gran mentida, coproduït per TV3 i Sàpiens

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assistit aquest vespre a la preestrena del documental Bruixes, la gran mentida, coproduït per TV3 i Sàpiens en el marc de la campanya No eren bruixes. Pere Aragonès ha destacat que amb aquest documental i aquesta campanya així com la declaració que farà el Parlament la setmana vinent “comencem a fer justícia amb el passat i això és un pas importantíssim”. “Catalunya va viure un feminicidi institucionalitzat durant dos segles, cal renonèixer-ho i reparar-ho”, ha remarcat.

El president, durant la seva intervenció en l'acte. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2022/01/24/21/24/21304e4e-a2cd-4e8f-a666-3bade4deb10b.JPG","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"3142"}

Pere Aragonès ha reivindicat la importància de la memòria històrica, que, ha dit, “és imprescindible per fer justícia, per agrair el compromís de tots els que han contribuït a fer avançar el país durant aquests anys i perquè ens cohesiona com a societat i ens projecta cap al futur en base als valors de democràcia i llibertat”.

En aquesta mateixa línia, el president ha afirmat que campanyes com aquesta “ens ajuden a fer memòria, però també a reflexionar sobre la Catalunya d’avui i ens donen la força per construir un país lliure de violències i en què totes i tots ens puguem expressar i viure en llibertat i situar la vida al centre de tot”. I ha fet notar que l’any passat a Catalunya “16 dones van ser assassinades per homes”.

El documental Bruixes, la gran mentida, s’estrenarà demà, dimarts 25 de gener, al programa Sense Ficció, de TV3. Aquesta producció és fruit de la investigació d’aquesta revista d’història que va donar peu a la campanya No eren bruixes.

Abans de la preestrena, que s’ha fet al Casino de Caldes de Montbui, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament d’aquest municipi, on s’ha trobat amb l’alcalde, Isidre Pineda, i altres membres del consistori i ha signat al llibre d’honor. Ha acompanyat el president la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

undefined
undefined
undefined
undefined