• El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de la Presidència, ha rebut els esportistes catalans que han participat als JJOO de Beijing

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquesta tarda els esportistes catalans que han participat als Jocs Olímpics d'Hivern 2022, als quals ha felicitat i ha expressat el reconeixement del Govern. Adreçant-se a Queralt Castellet, que també ha intervingut en l’acte, el cap del Govern ha destacat que “és de celebrar que aquesta fita en els esports d’hivern de Catalunya que és l’obtenció d’una medalla de plata hagi estat per part d’una dona esportista” i ha posat de relleu el fet que “l’esport femení està competint en un altíssim nivell”. “Sou referent, obriu camí per les joves esportistes que s’inicien”, ha reblat.

El president i la consellera, amb les esportistes. Autor: Rubén Moreno{"name":"2022/02/21/19/39/1921ec23-00f6-4bed-9f73-8cfb311bae82.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"4106"}

Pere Aragonès ha estat acompanyat per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, i la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula i Paretas. A l’acte, a més de Queralt Castellet, ha assistit l’esquiadora d’esquí Alpí Núria Pau i la presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Mònica Bosch. Durant la seva intervenció, el president ha subratllat els valors de l’esport: “la perseverança, la lluita, la confiança en un mateix i l’autoexigència”. Uns valors, ha dit, que “són els que ens han de guiar en molts projectes individuals i col·lectius”.

En aquest sentit, s’ha referit al projecte de la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs de l’any 2030 i ha assenyalat que “hem d’aplicar-hi aquests valors: la perseverança, l’autoexigència i la confiança en les nostres possibilitats”. “Vosaltres heu obert camí en el món de l’esport, a nosaltres ens pertoca donar-hi tot el reconeixement des de l’àmbit institucional i del Govern”, ha conclòs.

Per la seva part, la consellera de la Presidència ha agraït a les esportistes la seva feina perquè Catalunya sigui “un país esportiu i un país referent en els esports”, també olímpics i d’hivern. En aquest sentit, Laura Vilagrà ha emfatitzat el moment en què arriba la medalla de plata de Queralt Castellet “amb un projecte olímpic a l’horitzó” i ha dit que la seva medalla olímpica hauria de ser “un focus per il·lusionar-nos amb aquesta proposta de Jocs Olímpics d’Hivern”.

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 4106

El president amb Queralt Castellet i Núria Pau

El president amb Queralt Castellet i Núria Pau 4510